HAKKARİ-Hakkari Barosu Başkanı Av. Ergün Canan, 2019 yılında başladığı başkanlık görevini Ekim ayında gerçekleştirilecek Genel Kurul ile birlikte tamamlayacağını açıkladı. Canan, yeni dönemde Hakkari Barosu Başkanlığına aday olmayacağını duyurdu.

Dört dönem boyunca görev yapan Canan, yaptığı açıklamada başkanlık görevini bir makamdan ziyade savunmanın bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve adalet arayışını temsil eden bir sorumluluk olarak gördüğünü belirtti.

Görev süresi boyunca mesleğin onurunu ve Hakkâri Barosu’nun kurumsal kimliğini korumaya çalıştıklarını ifade eden Canan, meslektaşlarının ve Hakkâri’nin sesi olmak için gayret ettiklerini kaydetti.

Arslan, Hakkari’de yüksek kiralar yüzünden işyerleri kapanıyor
Arslan, Hakkari’de yüksek kiralar yüzünden işyerleri kapanıyor
İçeriği Görüntüle

Canan, görevini devrederken güçlü, saygın ve söz sahibi bir Hakkari Barosu bırakmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, süreçte emeği bulunan meslektaşlarına, birlikte görev yaptığı arkadaşlarına, Baro çalışanlarına, ailesine ve Hakkâri halkına teşekkür etti.

Başkanlık görevinin sona ereceğini ancak hukuka, adalete, barışa ve Hakkari’ye karşı sorumluluğunun devam edeceğini vurgulayan Canan, Ekim ayında yapılacak Genel Kurulun ardından yeni dönemin başlayacağını belirtti.

Canan, açıklamasının sonunda yeni dönemin Hakkari Barosu’na, meslektaşlarına ve kente hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: Serdar SEVİ