HAKKARİ - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Hakkari'de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Halk Bankası işbirliğinde hayata geçirilen “Yükselen Kadınlar Girişimcilik Eğitim Tırı”nı ziyaret etti.
Belediye Toplu Taşıma Servis Alanı'nda konuşlandırılan tırda eğitim alan kadınlarla bir araya gelen Göktaş, kadınların girişimcilik fikirlerini ekonomik kazanca dönüştürmeleri için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kadınların markalaşma, dijitalleşme, ürün pazarlama, finansal okuryazarlık ve yeni pazarlara ulaşma konularında eğitim aldığını belirten Göktaş, kadınların bu imkanlara ulaşabilmesi için Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlere gitmelerine gerek kalmadan eğitimleri doğrudan yaşadıkları illere taşıdıklarını söyledi.

Bakanlık olarak bugüne kadar 247 bin kadına dijital ve finansal okuryazarlık eğitimi verdiklerini aktaran Göktaş, “Fikri olan her kadının yanındayız. Kendi izini ekonomik güce dönüştürmek isteyen her kadının yanındayız.” ifadesini kullandı.
Göktaş, Yükselen Kadınlar Girişimcilik Eğitim Tırı aracılığıyla bugüne kadar 2 binden fazla kadına ulaşıldığını, eğitim alan kadınların yüzde 56'sının yeni pazarlara açılabildiğini ve markalaşma süreçlerinde destek aldığını kaydetti.
Hakkari'deki kadınların üretim ve girişimcilik potansiyeline dikkati çeken Göktaş, kentte üretilen ürünlerin yalnızca yerel pazarda kalmaması gerektiğini belirtti.

Göktaş, şöyle konuştu:
“Hakkarili kadınların kilimleri, neden İstanbul'da üretilmesin? Hakkârili kadınların ürettiği her bir kilimin, ilmeğin aslında bir izi var. Bölgenin izi var, bölgenin başarısı var. Burada üretilen bu kilim Türkiye'nin her bir pazarına nitelikli bir şekilde ulaşsın istiyoruz.”
Kadınların aldıkları eğitimlerle yeni pazarlara ulaşma, ürünlerini markalaştırma ve ekonomik değer oluşturma konusunda yeni fırsatlar elde edeceğini ifade eden Göktaş, kadınların kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı.
Hakkarili kadınların büyük acılar yaşadığını ifade eden Göktaş, “Bu topraklar, Hakkarili kadınlar terörden çok çekti, çok ağladılar. Biz artık hiçbir anne ağlamasın, hiçbir kadın gözyaşı dökmesin, hiçbir evlat babasız kalmasın istiyoruz.” dedi.

Yükselen Kadınlar Girişimcilik Eğitim Tırı'nı kadınlara ulaştırmak amacıyla Hakkari'ye getirdiklerini belirten Göktaş, “Çünkü Terörsüz Türkiye ancak kadınlarla mümkün. Kadınlarla el ele verdiğimizde daha güçlü Türkiye'ye ulaşabileceğimize yürekten inanıyoruz. Kadınlar olmadan kalkınma olmaz.” diye konuştu.
Kadınların hem iş hem aile yaşamında desteklenmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Göktaş, 2026-2035 döneminin Aile ve Nüfus On Yılı olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Göktaş, kadınların ulusal ve uluslararası pazarlarda daha görünür hale gelmesini ve ürettikleri ürünlerin marka değerine kavuşmasını istediklerini belirterek, “Kadınlarla güçlü olan bir Türkiye'yiz. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye diyoruz ve Terörsüz Türkiye'ye güçlü kadınlar ve güçlü ailelerle ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Göktaş ayrıca kadın girişimcilere yönelik eğitim ve desteklerin “kadıngirişimci.gov.tr” internet sitesinde tek çatı altında toplandığını ve sayfanın sürekli güncellendiğini aktardı.

Vali Yardımcısı Bilal Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı kentte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya da kadınların girişimcilik alanında desteklenmesinin Hakkari'nin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirtti.



