Dernek tarafından yapılan açıklamaya göre, genç yazar ve editör adayları için düzenlenen projede, katılımcılar kendi dijital dergilerini yayımlama fırsatı bulacaklar.

Dijital Dergicilik Okulu, düşünen, araştıran, araştırma bulgularını birleştirerek yeni değerler oluşturmayı amaçlayan bir neslin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Etkinlik, gençlerin çağdaş geleneksel dergicilikten dijital enstrümanları etkili bir şekilde kullanarak kendilerini ifade edebildikleri bir okul gibi faydalanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Dijital ortamda gerçekleşecek eğitimlerle yeni editörler ve genel yayın yönetmenlerini kültür camiasına kazandırmayı hedefleyen projeye, ücretsiz başvuru için "dergicilikokulu.com" adresinden başvuruda bulunmak mümkün.

Eğitimlere katılmaya hak kazananlar, 4 ay boyunca çevrim içi olarak düzenlenecek 192 saatlik eğitimi tamamlayarak kendi dergilerini yayımlama yeteneğine sahip olacaklar.

Proje kapsamında katılımcılar, editörlük, yazı yazma, toplama ve derleme, tasarım, röportaj, araştırma yapma, tema belirleme, dosya hazırlama, içerik tasnifi ve grup çalışmaları gibi alanlarda faaliyet gösterecekler. Ayrıca, atölyelerin yanı sıra genç yazar ekibiyle 7 gün 24 saat sürekli mentörlük desteği de sunulacak.

Bugüne kadar gerçekleştirilen eğitimler sonucunda 293 genç, editör unvanı kazanırken, 725 dijital dergi okurun beğenisine sunuldu. Gençler tarafından yayımlanan dergilere ücretsiz olarak "dergicilikokulu.com" adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: AA