Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki Newroz Parkı'nda yapılan kutlamaların bu yılki sloganı "Özgürlük ve Demokrasi Newrozu" olarak belirlendi.

Alana girişler saat 10.00'da başladı. Binlerce kişi alanda toplandı, halaylar çekildi.

DEM Parti, alan güvenliğini sağlamak için 600 kişiyi görevlendirdi.

Bakan Çiftçi, Van'da bayramlaşma programlarına katıldı
Bakan Çiftçi, Van'da bayramlaşma programlarına katıldı
İçeriği Görüntüle

Tertip Komisyonu'nda yer alan milletvekilleri, DEM Parti parti meclisi üyeleri ve avukatlar giriş noktalarında hazır bulunuyor.

Siyasi partiler, insan hakları örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, emek-meslek örgütleri, Alevi kurumları ve kadın örgütlerinden temsilcilerin yanı sıra bölge ve batı illerinden çok sayıda kişi kutlama için Diyarbakır'a geldi.

Kentte kutlamalar akşamdan başladı.

Kürt parti ve oluşumlar Dağkapı Meydanı'nda meşaleli, davullu zurnalı bir kutlama yaparken aynı saatlerde birçok sivil toplum kurumunun temsil edildiği Diyarbakır Kent Koruma Platformu da tarihi surların önünde, kentin tanınan simalarının davet edildiği bir Nevruz resepsiyonu düzenledi.

Burada kısa bir konuşma yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 2025 Nevruzu'nun silahların sustuğu, yakıldığı bir süreç olduğunu hatırlattı:

"2026 Nevruzu'nun da demokratik adımların atıldığı, özel yasanın çıkarıldığı, Kürtlerin dilinin ve kimliğinin tanındığı, kayyumların olmadığı, bayramlarımızı özgürce kutladığımız bir yıl olmasını diliyorum".

Bakırhan bugün de Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, Ayla Akat Ata, Leyla Zana ve Çetin Arkaş'ın yanı sıra Newroz Parkı'nda konuşma yapacak.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafil Talabani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da mesajlarının okunması bekleniyor.

Daha önceki Newroz kutlamalarında bu mesajların Türkçesini İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder okuyordu.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Önder için de bir anma programı yapılacak.

Diyarbakır etkinlikleri bu yıl Ramazan Bayramı'na denk geliyor.

İki bayramı bir arada kutlayacak olan Diyarbakırlılar kutlamalara yoğun katılım gösteriyor. Fotoğrafta 50'den fazla kadın görülüyor. Oturmuşlar, bazıları zafer işareti yapıyor.

Diyarbakır etkinlikleri bu yıl Ramazan Bayramı'na denk geliyor.

İki bayramı bir arada kutlayacak olan Diyarbakırlılar kutlamalara yoğun katılım gösteriyor.

Muhabir: Haber Merkezi