Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışında görevlendirilmek üzere kadın ve erkek adayların başvurabileceği 100 sözleşmeli din görevlisi alımı yapacak. Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek alımla ilgili başvuru şartları ve adaylarda aranacak nitelikler açıklandı.
Yurt dışı teşkilatında görevlendirilecek personeller, yurt dışında yaşayan vatandaş, soydaş ve dindaşların kültürel bağlarının güçlendirilmesi, dini konularda doğru ve güvenilir bilgiyle aydınlatılması ile din eğitimi faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla görev yapacak.
100 kişilik Yurt Dışı Sözleşmeli Din Görevlisi alımında başvurular 14 Eylül 2026 tarihinde başladı. Adaylar başvurularını 25 Eylül 2026 tarihine kadar gerçekleştirebilecek. Kadın ve erkek adayların başvurabileceği alım kapsamında toplam 100 sözleşmeli personel istihdam edilecek.
Başvuruda bulunacak adayların Türkiye'de lisans düzeyinde dini yükseköğrenim programlarından veya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilen İslam ilahiyatı bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor.
Türk uyruklu adayların süresiz oturma iznine sahip olması, görev yapılacak ülkeden alınan adli sicil kaydının Türkçe tercümesini Müşavirlik veya Ataşelik tarafından onaylatması ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor.
Yabancı uyruklu adaylardan ise kimlik kartı ile ikamet ettikleri ülkeden alınmış adli sicil belgesinin Türkçe tercümesini Müşavirlik veya Ataşelik tarafından onaylatmaları isteniyor.
Adayların görev yapılacak ülkenin resmi dilini veya kabul edilen geçerli dillerden birini bilmeleri ve hizmetin gerektirdiği düzeyde Türkçe bilgisine sahip olmaları gerekiyor. Dil yeterliliği kapsamında son 5 yıl içerisinde YDS'den en az 50 puan almış olmak, ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen sınavlardan 50 ve üzeri puana sahip olmak ya da görev yapılacak ülkenin dilinde tamamlanmış ilk, orta veya yükseköğrenime ait diplomanın onaylı Türkçe tercümesini sunmak şartları aranıyor.
Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması gerekiyor. Bu kapsamda askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olanlar ile henüz askerlik çağına gelmemiş adaylar başvuru yapabilecek.
Adayların ayrıca görevlerini yerine getirmelerine engel teşkil edecek akıl, ruh veya vücut sağlığı problemlerinin bulunmaması, itikat, ibadet ve tavırlarının İslam törelerine uygun olması ve çevresinde bu yönleriyle tanınıyor olması şartları aranıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak 100 kişilik sözleşmeli din görevlisi alımında başvurular 25 Eylül 2026 tarihinde sona erecek. Adayların belirtilen tarihe kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

