DERECİK- Derecik ilçesine bağlı Hacıbey Samanlı Mahallesi’nde akşam saatlerinde bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek evin bazı bölümlerinde ciddi hasara yol açtı.

Yangını fark eden mahalle sakinleri, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirirken, ekipler olay yerine hızla sevk edildi. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle alevler kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü ve ardından soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.

Hakkari'de damlardaki kar 2 metreyi buldu
Hakkari'de damlardaki kar 2 metreyi buldu
İçeriği Görüntüle

Yangının ardından Hacıbey Samanlı Mahallesi’ne gelen Belediye Başkanı Av. Hasan Dinç, itfaiye ve belediye ekipleriyle birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu. Yapılan ilk tespitlere göre, evin depo bölümleri ile mutfağı kullanılamaz hale geldi. Evde yaşayan 4 kişilik ailede, biri engelli olmak üzere, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Av. Hasan Dinç, yaptığı açıklamada, yangından etkilenen evin onarımı için belediye olarak gerekli tüm adımların atılacağını belirterek, “Vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için yarından itibaren çalışmalar başlayacak. Oluşan zarar ve masraflar karşılanacak, ev en kısa sürede yeniden yaşanabilir hale getirilecek,” dedi.

Başkan Dinç, tadilat sürecinin titizlikle yürütülmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

Muhabir: Zeki DARA