HAKKARİ / ÇUKURCA - Çukurca Belediyesi, ilçenin altyapıdan çevre temizliğine kadar birçok alandaki ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekiplerinin gönüllü gençlerle birlikte yürüttüğü kapsamlı temizlik çalışmaları ve İLBANK heyetinin ilçeye gerçekleştirdiği teknik ziyaret, haftanın öne çıkan önemli konuları arasındaydı.

Çukurca Belediyesi tarafından organize edilen temizlik kampanyasında belediye personelleri ile gönüllü gençler ilçenin farklı noktalarında çevre temizliği yaptı. Özellikle ortak kullanım alanları, parklar ve cadde kenarları başta olmak üzere birçok noktada yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Belediye Başkanı Nazmi Demir, "Temiz bir çevre ancak ortak sorumlulukla mümkündür. Gençlerimizin bu duyarlılığı bizlere umut veriyor," ifadelerini kullandı.

Hakkari Üniversitesi'nin Genel Sekreteri belli oldu
Hakkari Üniversitesi'nin Genel Sekreteri belli oldu
İçeriği Görüntüle

İlçede yürütülen altyapı projelerine teknik destek sağlamak amacıyla Çukurca’ya gelen İLBANK Van Bölge Müdürlüğü heyeti, Belediye Başkanı Nazmi Demir ile bir araya geldi. Yapım Uygulamaları Müdürü Ahmet Gül, Proje Planlama Müdürü Ali Ayhan, İnşaat Mühendisi Avcı ve Harita Mühendisi Ali Gülle'nin yer aldığı heyet, görüşmenin ardından Çayırlı mevkiinde saha incelemesinde bulundu.

Söz konusu alanda su kaynağı tespiti ve yeni içme suyu hattı projelerine ilişkin teknik değerlendirmeler yapıldı. Heyet, bölgenin su ihtiyacını karşılamaya dönük kısa ve uzun vadeli çözümler üzerinde durdu.

Belediye Başkanı Demir, ilçenin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarını çözmeye dönük projelerin hız kazandığını belirterek, "Hem teknik kurumlarla iş birliği içinde hareket ediyoruz hem de halkımızın doğrudan katılımını sağlayarak birlikte yönetilen bir belediyecilik modeli oluşturuyoruz," dedi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında yeni içme suyu hatları, kanalizasyon sistemi yenilemeleri ve sosyal donatı alanlarının artırılmasına yönelik projeler planlanıyor.,

Ayrıca ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde çevre düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmaları da devam ediyor.

Muhabir: Zeki Dara