Almanya’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) yapılan yerel seçimlerde 14 milyona yakın seçmen sandık başına gitti. Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyların yüzde 90’ı sayıldı.

Yeşiller Partisi adayı, Bingöllü bir ailenin kızı olan Berivan Aymaz, yüzde 27,6 oy oranıyla seçimi önde tamamladı. SPD’nin adayı Torsten Burmester yüzde 21,6 ile ikinci, CDU’nun adayı Markus Greitemann ise yüzde 19,2 ile üçüncü sırada yer aldı.

berivannn.jpg

İkinci tur yolu

Resmî sonuçların açıklanması beklenirken sıralamanın değişmemesi halinde 28 Eylül’de ikinci tur yapılacak. Bu turda Yeşiller’in adayı Aymaz ile SPD’nin adayı Burmester karşı karşıya gelecek.

AB’den İsrail’e yaptırım adımları
AB’den İsrail’e yaptırım adımları
İçeriği Görüntüle

berivanaymaz11.jpg

Bingöllü bir ailenin kızı

Almanya’ya göç eden Bingöllü bir ailenin kızı olan Berivan Aymaz, siyasette uzun yıllardır aktif rol üstlendi. Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Aymaz, Köln’ün ilk kadın ve göçmen kökenli belediye başkanı olmaya da çok yakın.

Muhabir: Zeki DARA