Başkan Mavigöz, son dönemde okullarda artan şiddet olaylarının toplumda derin bir endişe yarattığını belirterek, eğitim yuvalarının güvenliğinin her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini vurguladı. Yaşanan saldırıları sert bir dille kınayan Mavigöz, bu tür olayların kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Açıklamasında eğitim kurumlarının sadece bilgi verilen yerler değil, aynı zamanda çocukların ve gençlerin geleceğe hazırlandığı güvenli alanlar olduğuna dikkat çeken Mavigöz, “Okullarımızda yaşanan bu tür şiddet olayları, hepimizi derinden üzmekte ve kaygılandırmaktadır. Eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin can güvenliği her şeyden önce gelmelidir” dedi.
Yetkililere çağrıda bulunan Mavigöz, okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini belirterek, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli tüm tedbirlerin alınmasının şart olduğunu dile getirdi.
Toplumun tüm kesimlerini sağduyuya davet eden Mavigöz, şiddetin hiçbir şekilde çözüm olmadığını belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



