HAKKARİ- Akboğa, Hakkari’nin yüzyıllardır dayanışma kültürüyle ayakta duran bir şehir olduğuna dikkat çekerek son yıllarda artan kira fiyatlarının hem aileleri hem de gençleri çıkmaza sürüklediğini söyledi.
Ekonomik krizin herkesin bütçesini zorladığını belirten Akboğa, “Gelirlerimiz yetmiyor, borçlanıyoruz. Ancak kira getirisi olan vatandaşlarımız, krizin yükünü kiracıya yüklüyor.” dedi.
İş yeri ve ev kira fiyatlarının “korkunç seviyelere” ulaştığını vurgulayan Akboğa, özellikle dar gelirli vatandaşların barınma krizinin derinleştiğini belirtti. “Bu fiyatlarla bir asgari ücretlinin ev tutması beklenemez. Hele asgari ücretin altında kazananlar için bir dam bulmak artık imkânsız hale geldi.” ifadelerini kullandı.
Akboğa, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.
'' Gençlerimiz evlenemez hale geldi. Ekmek kazansa yatacak yer bulamıyor insanlar. Nasıl yuva kuracaklar. Yahut kirada yaşayan insanlar sadece kira için dahi çalışsa gelecek zamlarla o kirayı da ödeyemeyecektir. Maaşlara kira zammı kadar artış yapılmazken nasıl ödesin gariban insanlar bu fahiş fiyatları. Kendinize gelin lütfen. Vicdanlı davranıp birbirimize hayatı kolaylaştıralım. Zaten çok fazla zorluk var. Hayat uzun değil. Hepimiz dini bütün imanlı insanlarız Allah hakkı için zamlarınızda insaflı davranın. Herkesin ödeyebileceği kiralar belirleyin. Halkımızı gençlerimizi umutsuz bırakmayalım. Bu kentin halkı olarak birbirimize ihtiyacımız var.''





