Rusya Savunma Bakanlığı, Avdiivka’da kömür fabrikasına düzenlenen bombardımanın görüntülerini yayınladı. Bakanlık, bombardımanın ardından fabrikaya Rus bayraklarının çekildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Avdiivka'daki kömür fabrikasının kontrolü tamamen ele geçirildi. Fabrikanın idari binalarına Rus bayrakları çekildi” denildi. Bakanlık, ayrıca Ukrayna ordusunun geri çekildikten sonra arkalarında bıraktıkları mühimmatın görüntülerini de paylaştı. Açıklamada, “Rus birliklerinin sürekli ateşi altında, Ukraynalı militanların bazı dağınık oluşumları silahlarını ve donanımlarını bırakarak Avdiivka’yı aceleyle terk etti” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Rus savaş uçağını düşürdü Ukrayna Rus savaş uçağını düşürdü

“SİLAHLAR YETERSİZDİ”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna ordusunun Avdiivka’dan çekilmesini Münih Güvenlik Konferansı’nda değerlendirmişti. Geri çekilme kararının adil ve mantıklı olduğunu belirten Zelenski, “Ukrayna birliklerinin Avdiivka'dan çekilmesi kararı, gerekli silahlar gelene kadar Ukraynalıların hayatını kurtaracağı için mantıklı ve adildi. Daha sonra toparlanma olacak, sadece yetersiz olan uygun silahları bekleyecekler. Ukrayna'nın topçu ve uzun menzilli silahlara çok ihtiyacı var ve bu konuda ortaklarının yardımına güveniyor” demişti.

Kaynak: DHA