BioNTech tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket bugün San Francisco'da düzenlenen JP Morgan sağlık hizmetleri konferansında "2024 stratejik öncelikleri ve gelir beklentisi" sunumunu gerçekleştirecek. BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in açıklamalarında, şu anda çeşitli kanser türleri için ileri aşamada olan çalışmaların sürdüğü belirtildi, ve 2024 sonuna kadar on veya daha fazla potansiyel onay bekleyen çalışmaya sahip olma hedefi konuldu.

Prof. Dr. Uğur Şahin, "Bu yıl, 2026'dan itibaren beklenen ilk onkoloji tanıtımlarımıza doğru yenilikçi ürünlerimizi genişletmeye ve geliştirmeye devam ederken BioNTech'te önemli bir uygulama yılı olacak." şeklinde ifade etti.

Şirket, bu yılın büyük bir kısmında Kovid-19 aşılarından elde edilecek yaklaşık 3 milyar avroluk gelir hedefine odaklanıyor. Açıklamada, BioNTech'in 2023 sonu itibarıyla yaklaşık 17,5 milyar avro nakit ve menkul kıymet yatırımına sahip olduğu, ve Kovid-19 aşılarının satışlarının düşmesine rağmen araştırma ve geliştirmeye devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA