Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak 150 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı için başvuru süreci başladı. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınan başvurular için son tarih 26 Ekim 2026 olarak açıklandı.
Adalet teşkilatında görev almak isteyen adaylar, başvurularını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM AİS sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilecek. 20 Ekim'de başlayan başvuru süreci, 26 Ekim 2026 Pazartesi günü saat 23.59'da sona erecek.
Başvuru işlemlerini tamamlayan adayların, 2 bin TL olarak belirtilen sınav ücretini en geç 27 Ekim 2026 saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin kartlı ödeme sistemi üzerinden yatırmaları gerekiyor. Sınav ücretinin süresi içerisinde ödenmemesi durumunda başvurular geçersiz sayılabilecek.
Başvurusunu çevrim içi olarak yapan adayların ekranda “Başvuru İşlemi ÖSYM'ye Bildirilmiştir” ifadesini görmeleri önem taşıyor. ÖSYM başvuru merkezlerinden işlem yapacak adayların ise onay kodunu görevliye ileterek imzalı başvuru kayıt çıktısını almaları gerekiyor. Fotoğrafı geçerli olmayan adayların işlemlerini başvuru merkezlerinde web kamerası aracılığıyla tamamlamaları isteniyor.
Adalet Bakanlığının 150 kişilik alımına yönelik yazılı sınavı, 5 Aralık 2026 Cumartesi günü saat 10.15'te Ankara'da yapılacak. Ankara-Çankaya ve Ankara-Yenimahalle sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek sınavda adaylara 105 dakika süre verilecek.
İcra müdürü ve icra müdür yardımcılığı kadroları için yapılacak sınavda adayların başarı durumları, ilgili sınav kılavuzunda belirtilen esaslara göre değerlendirilecek. Adayların sınav konuları, başvuru şartları ve değerlendirme sürecine ilişkin ayrıntıları ÖSYM'nin resmî duyuruları üzerinden takip etmeleri gerekiyor.
Kamu görevinde yer almak isteyen adayların başvurularını son güne bırakmamaları, başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmeleri ve sınav ücretini belirtilen süre içerisinde yatırmaları önem taşıyor.




