HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hakkari Ak Parti İl Başkanlığına tevdi edilen Abdulmuttalip Özbek’e kongre öncesi tebrik ziyaretleri devam ediyor.

Ziyaretler kapsamında Yüksekova’nın köklü ve ileri gelen ailelerinden Zeydan ailesinin bireyleri iş insanı Teoman Zeydan, Ali İhsan Zeydan, Rüştü Zeydan, Bağışlı köyünden Timur Yoldaş, Beytüşşebap’tan Tahir Adıyaman, Adil Erdoğan ve beraberindeki kanaat önderleri ile birlikte Ak Parti İl Başkanı A. Muttalip Özbek’i makamında ziyaret ederek tebrik etti.

 Ziyarette Yüksekova’nın il olmasından yana olduğunu ifade eden Başkan Özbek,” Zengin bir il’e komşu olmanın kendilerine zarardan çok yarar sağlayacağını söyledi. Teoman Zeydan ise, Hakkari’nin de il kalmasından yana olduğunu her platformda dile getirdiğini söyledi. 

Burada konuşan iş insanı Teoman Zeydan, Başkan Özbek’i tebrik ederek, kongrede kendisine destek verecekleri sözünü verdi.

Kongrede de tüm akrabalarıyla birlikte katılım sağlayacaklarını ifade eden Zeydan,” Cumhurbaşkanımız çok doğru bir seçim yaptı. Allah utandırmasın. Hayırlı ve uğurlu olsun. Daha öncede sizi aradım. Konuşmanızdan dolayı tebrik ettim. Çok kapsayıcı bir konuşmaydı. Hakkari’nin de buna ihtiyacı var. Biz artık Hakkari’de bölünmüşlüğü ve ayrımcılığı istemiyoruz. Ak Parti milletin partisidir. Ve milletle beraber hareket etmeli. Tek başına hareket ederse sıkıntılar yaşanıyor. Bizde bu sıkıntıları yaşadık. İnşallah bundan sonra siz bu görüşle ve ruhla da devam edeceksiniz. Allah sizi muvaffak etsin. Siz muvaffak olursanız Hakkari muvaffak olur. Makamlar gelip geçicidir. Bugün siz varsınız yarın başkası bu bayrağı devralır” dedi.

‘Hakkari’nin İl Kalmasından Yanayım’

Hakkari’nin il kalması noktasında haksızlık yapılmaması için elimizden geleni yapacağız diyen Zeydan, Yüksekova il olmayı hak ediyor. Bunu her yerde dile getiriyorum. Hakkari’nin de il kalmasından yanayım. Bunu samimiyetle söylüyorum. Bunun aksini hiçbir zaman dile getirmedim” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ak Parti İl Başkanı A. Muttalip Özbek ise,” Öncelikle Allah bizi mahcup etmesin. Allah bana layıkıyla sürdürmemi ve gelecek arkadaşıma teslim etmemi nasip etsin. Bu makamlarla övünmek ve kibir yapmak doğru değildir. Bu kapı milletin kapısıdır. Bu makam ve parti milletin partisidir. Dolayısıyla bizlerde emanetçisiyiz. Bu emaneti alıp inşallah layıkıyla teslim edeceğiz. Bu şehrin değerleri bizim değerlerimizdir. Kanaat önderleri bizim kanaat önderlerimizdir. Büyüğü benim büyüğümdür. Çocuğu ve genç kızı hepsi benim öz evlatlarımdır. Bizim gibi düşünen ve düşünmeyen herkesi kucaklayacağız. Dün 5 kişiyle yola çıktık. Bugün ise büyüdük ve Türkiye olduk. Biz hep beraber fakirimize ve yoksulumuza sahip çıkacağız” dedi.

‘Yüksekova’nın İl Olması Hepimizin Yararınadır’

Yüksekova’nın il olması benim zenginliğim olur diyen Özbek,” Zengin bir ilçenin il olması hepimizin yararınadır. Yani yarın öbür gün bana zengin komşu bir il olur. Dolayısıyla bu gibi durumlarda birlikte karar alacağız” diye konuştu. 

‘Ertuşi ve Pınyanişi Aşiretlerinin Hizmetkarıyım’

Ertuşi ve Pınyanişi aşiretlerinin kadim birer millet olduğunu vurgulayan Beytüşşebap kanaat önderlerinden Tahir Adıyaman da,” Geçmişe bir sünger çekerek bundan sonra önümüze bakmalıyız. Aşiretlerimiz arasına atılan ideolojik siyasi bakış açılarını bertaraf etmeliyiz. Herkes özgürce siyasi düşüncelerini paylaşmalıdır. Ben tüm Ertuşi ve Pınyanişi aşiretlerinin hizmetindeyim. Hepsi benim kardeşimdir. Asil ve kadim bir milletiz. Sizden de ricam iktidar partisi olarak ilimize ve insanlarımıza güzel hizmetler kazandırmanızdır. Tekrardan sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

_mg_6278.jpgimg_6239.jpgimg_6296.jpgimg_6298.jpg

Editör: Haber Merkezi