Yaz Spor Okullarının açılışı, Yüksekova Gençlik Merkezinde düzenlenen törenle Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı tarafından yapıldı.

Kaşıkçı, törende yaptığı konuşmada, Yüksekova'nın değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu söyledi.

İlçedeki gençlerin, güzel mekanlara kavuştuğunu anlatan Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Burası Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilçemize kazandırıldı. Gençlerimiz burada her türlü kurs ve sportif faaliyet yapma şansına kavuştu. Burada sadece sportif faaliyet olmayacak. Bilgisayar kurslarından etüt merkezlerine, Kur'an kursundan müzik ve resim kurslarına kadar her türlü alanda hem kurs vereceğiz hem de bu mekanı gençlerimizin kullanımına sunacağız. Derdimiz ve sevdamız gençlerin daha iyi eğitim almasıdır. Mutlaka hem derslerde hem de sportif faaliyetlerde en iyisi olmak zorundayız. Sadece Yüksekova'da derece yapmanız sizin ve ülkemiz için yeterli değil. Türkiye ve dünya birincilerinin, bu alanlarda çıkması gerekiyor. Hedefimiz gençlere en iyi hizmeti sunmaktır." 

Kaşıkçı, daha önce gençlerin spor yaptığı salonunun terör örgütü mensuplarınca yakıldığını da hatırlatarak, söz konusu yerin yeniden yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığının talimat verdiğini ve orasının Yüksekova'nın en güzel spor alanı olacağını ifade etti.

Öğrencilere akademik başarı için de her türlü desteği sağladıklarını ve bunu karşılığını almaya başladıklarını dile getiren Kaşıkçı, "Yüksekova, tarihinde ilk defa TEOG ortalamasında Hakkari birincisi oldu. Bu başarı, bu çalışmaların ürünüdür. Daha da iyi olmak için çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi. 

Yüksekova Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz de öğrencilerin tatillerini sporla değerlendirmeleri için 11 branşta kurs düzenlediklerini belirterek, bu kurslarda yaklaşık 200 öğrenciye 2,5 ay süreyle eğitim verileceğini bildirdi. 

Kaşıkçı, açılışın ardından öğrencilerle sohbet etti./AA

Editör: Haber Merkezi