HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak olan Yüksekova´daki 575 öğrenci, gruplar halinde gezilere başladı.
 
İlki İstanbul’a gerçekleştirilecek olan gezide 40’ı kız,50’si erkek olmak üzere 90 öğrenci ve 9 öğretmen bugün Van Ferit Melen Havalimanı’ndan törenle uğurlandı. Öğrencilerin İstanbul´da tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Anıtı´nı gezecek, vapurla denizde boğaz turu yapacakları belirtildi.
 
Öğrenciler ilk defa İstanbul´a gideceği için heyecanlı olduğunu, İstanbul’u görmeyi ve uçağa binmeyi çok istediğini söyledi.
 
Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı’nın desteğiyle gerçekleştirilen projede kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi yoluyla çocukların terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanıyor. 
 
Proje hakkında konuşan Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, uğurlama töreninde gidilen yerlerde karşılıklı olarak illerin kültürel değerlerinin paylaşılacağını, çocukların yaşayacağı coşku ve sevincin her şeyin ötesinde olduğunu, ülkenin geleceği çocukların kaynaşması için bir fırsat olduğunu söyledi.
 
haber-5.jpg
haber-4-003.jpg
haber-1-001.jpg
Editör: Haber Merkezi