İstanbul Kadıköy Müftülüğü'ne bağlı yurtlarda kalan bir grup üniversite öğrencisince hazırlanan ve Hasanpaşa Camisi görevlilerince yürütülen proje kapsamında toplanan yardım malzemeleri Yüksekova'ya getirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Öğrenci Koordinatörü Ferdi Sönmez, üniversite öğrencileri ve diğer gönüllülerle içerisinde giyim ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu paketleri öğrencilere dağıttı.

Çalışmaya, Kızılay Hakkari Şubesi, Eğitim Bir-Sen Yüksekova İlçe Temsilciliği ve Öze Dönüş Derneği de destek verdi.

Sönmez, yaptığı açıklamada, ilçede belirledikleri 4 okuldaki bin 600 öğrenciye yardımda bulunmak üzere 6 kişilik gönüllü ekiple yola çıktıklarını anlattı.

Öğrencilerin yaşlarına göre, ayakkabıdan bereye kadar içerisinde çeşitli malzemelerin bulunduğu yardım paketleri oluşturduklarını kaydeden Sönmez, paketlerde kalem, kitap, defter, silgi, hikaye kitapları ve romanların da yer aldığını söyledi.

Bir okula kütüphane kurmak istediklerini de aktaran Sönmez, "Buradaki öğretmen arkadaşlarımızın tutumu ve çalışmalarımıza destek vermesi bizi hem çok mutlu etti hem de umutlandırdı. Kadıköy Hasan Paşa Camisi ile Yüksekova arasında güzel bir gönül köprüsü kurmayı düşünüyoruz. Yüksekova ile olan bu gönül köprüsünü sürdürmek istiyoruz. Yardımların devamını sağlamaya çalışacağız." diye konuştu./AA

Öğrenciler de yardımdan dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi