İpek Yolu Caddesi'ndeki bir kafede düzenlenen programda kayak takımı sporcuları ile bir araya gelen Kaşıkçı, aynı branşta milli sporcunun en çok olduğu ilçenin Yüksekova olduğunu söyledi.

Kayağın Yüksekova ile bütünleşmiş bir spor olduğunu aktaran Kaşıkçı, "Şu an ilçemizde kayak branşında 28 milli kayakçımız var. Bunun altısı bu yılki yarışmalarda yarışıyor. Çocuklarımız Erzurum'da yapılan yarışlarda iyi dereceler elde etti. Kayak buranın bir spor dalı ve sembolü olma yoluna doğru gidiyor. Burada faaliyete geçecek kayak evimiz de çocuklara ayrı bir çalışma alanı kazandıracak." diye konuştu.

Şimdiye kadar sporculara her türlü desteği sağladıklarını kaydeden Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Çocuk ve gençlerimize desteklerimiz artarak devam edecek. Önümüzdeki dönemde tesisleşmeye de ağırlık vereceğimiz için sadece kayak alanında değil diğer branşlarda da sporun gelişmesine yönelik çalışmalarımız sürecek. Burası bir kayak merkezine ve fabrikasına dönüştü. Bu kayak fabrikası, kayak sporuna kazandıracak gençlerin sayısını daha da artıracaktır. Bunlar geleceğin birincileri, şampiyonlarıdır. Bizim gençlerden beklentimiz, ay yıldızlı bayrağı uluslararası yarışlarda dalgalandırmaları. Tüm sporcularımıza başarılar dilerim."

Emeği geçen kurum, antrenör ve sporculara teşekkür eden Kaşıkçı, sporcuların gelecek dönemde ülkedeki başarılarının yanı sıra dünyada da iyi dereceler elde edeceklerine inandığını belirtti.

Daha sonra kayak antrenörlerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Kaşıkçı, ülke ve yurt dışında çeşitli müsabakalarda yarışacak kayakçılara tavsiyelerde bulundu.

Sporcu ve antrenörler de Kaşıkçı'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, bazı kurum amirleri, kayak antrenörleri ve sporcular da katıldı.

Editör: Haber Merkezi