HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Mahalle sakinlerinin yanı sıra vatandaşlar tarafından ölüm virajı olarak adlandırılan yerde, Turan Kaya Yönetimindeki 30 M 0021 plakalı şehir içi servisi, görgü tanıklarının iddasına göre yokuş aşağı yaptığı aşırı hız sonrası sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle araç yaklaşık 15 metrelik uçurumdan yuvarlanmıştı.

Sürücü Turan Kaya ile birlikte Fatma Yaşar, Besna Yaşar, Şehmuz Özkan ve Zümeyran Artık isimli yolcular yaralınırken,  bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaralılar hemen Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılmş ve burada tedavi altına alınmışlardı. Vatandaşların kaza sonrası akın ettiği Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan ve durumunun ağır olduğu öğrenilen 4 çocuk annesi Besna Yaşar hayatını kaybederken, diğer yaralıların ise tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Yaklaşık 15 metre yüksekliği ve keskin olması ile mahalle sakinlerinin yanı sıra kentte yaşayan vatandaşlar tarafındanda ölüm virajı olarak adlandırılan alanda, daha önce de irili ufaklı bir çok kaza olmuş fakat önlem alarak viraj genişletildikten sonra kaza yerini bugün dehşet ve korku dolu gözlerle izleyen vatandaşların deyimiyle, Bahçe korumasında kullanılması bile gülünç olabilecek ince demir bariyerlerle sözde koruma sağlandı.

Geçmiş yıllarda defalarca basından yer almasına rağmen  herhangi bir önlemin alınmadığı ölüm virajında, dün akşam meydana gelen kaza sonucu 4 çocuk annesi bir kadın hayattan koparken, bugün kazanın meydana geldiği alanda toplanan bir çok vatandaş ise gerek araç sürücüleri gereksede herhangi bir önlem almayan yetkililere tepkiliydi.

Kazaya bizzat şahit olduklarını söyleyen bir çok vatandaş kazanın tamaniyle sürücü hatasını olduğunu, araç sürücüsünün yokuş aşağı kaygan yolda aşırı sürat yapması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile kazanın meydana geldiğini iddia ederken,  bir çoğuda yetkililerin tehlikeli virajda meydana gelen kaza sonucu kırılıp tahrip olan ince demir bariyerleri işaret ederek, alınan önlemlerin yetersiziliğine dikkat çekti.

Virajın özellike kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası haline geldiğini ifade vatandaşlar, tehlikenin sadece virajla sınırlı olmadığını, sanayi sitesine giden yolda da aynı tehlikeninin olduğunu belirterek, dün akşam meydana gelen kazaya benzer şekilde kazaların olduğunu ve bir çoğunun ölüm ile sonuçlandığını kaydetti.

Yetkililere seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, kazanın meydana geldiği alannda kırılımış demir bariyerlere ve kazayı geçiren aracın tekerleklerinin en son yerle temas ettiği yeri korku dolu gözlerle incelerken, yetkililere seslenerek,daha fazla can kaybı yaşanmaması için, caddeninin boydan boya kalın demir bariyerlerle kaplanmasını istediklerini belirttiler.

Vatandaşlar,” iki  akşam  önce akşam saaatlerinde hepimizi derinden sarsan bir trafik kazası meydana geldi. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir minibüs burada gördüğünüz yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki uçurumdan şarampole yuvarlandı. Burada suçu sadece araç sürücüsüne yüklemek biraz haksızlık olur. Burada yetkililerde en az sürücü kadar büyük bir sorumluluğa sahip. Araç ve hız denetimleri yapılmalı, sürücüler hız yapmaktan kaçınmalıdır. Burada demir bariyerlerin yer yer olmadığını mevcut bariyerlerinde kaza sonucu kırıldığını görüyorsunuz. Daha kalın ve daha sağlam bariyerler olsa belkide bu kaza önlenecek kaza meyadan gelse bile araç 15 metrelik uçuruma uçmayacaktı. Buradan yetkililere sesleniyoruz lütfen sesimizi duysunlar ve daha fazla can kaybı yaşanmadan gerekli önlemleri alsınlar” ifadelerini kullandılar.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi