HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari'de  gereken şartları taşımadığı için trafikten men edilen araçların çekildiği AY-TEK Yediemin ve otoparkında araçlar bekletiliyor.
AY-TEK Yediemin ve otoparkı işletmecisi Serdar Tekin, çeşitli nedenlerle çekilerek kendilerine teslim edilen araçların, çok uzun sürelerle otoparkta kalabildiğini söyledi.


Tekin,'özelikle Yediemini açtığımız ilk günden bu yana halen bazı arçşarının duruduğunun bir çoğunun otopark ücretinin aracın değerinden daha fazla olduğunu belirtti.


Sümbül Mahallesi Depin Mevkiinde  10 dönümlük alanda 9 yıldır yediemin olarak otopark işletmeciliği yaptığını ifade eden Tekin, otoparkında yaklaşık 200 araç bulunduğunu ifade etti. Hacizli, icralık, çalıntı, kusurlu ve eksik evrak nedeniyle trafikten men edilip yediemin otoparkına çekilen araçların devlet tarafından ihaleye çıkarıldığını söyleyen Tekin, "Burada çoğunlukla vergi borcu veya özel şahıslara borcu olanların hacizli araçları var. Yine göçmen ve eroin kaçakçılığı suçundan bağlı olanlar araçlar var. Muayenesi, sigortası geciken araçlar var. Ancak Milli Emlak biraz ağır çalışıyor. Bu nedenle araçlar satılmıyor" dedi.


Adalet Bakanlığının tarifesine göre hacizli-yakalamalı otomobilin günlük kira bedelinin 8-10 TL, kamyonetlerin 8 ile 10 TL,  iş makinelerin15 TL, Ticari araçların  ve minibüslerin ise 6 ila 8 TL arasından değiştiğini söyleyen  Tekin, “Şu anda 200'e yakın araç var. Devlet bunları ihaleye çıkarıyor. Almak isteyenler ihaleye girip alıyor. Ancak şu anda hem araç sahipleri çok yavaş davrandığı için hem de Milli Emlak biraz ağır çalıştığı için araçlar neredeyse çürümeye yüz tuttu” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi