Van'da 4 yıl önce sosyal medya aracılığıyla "Mutluluğu Olsun Çocuklar" kampanyası başlatan vinç operatörü Balbal, topladığı giyim, kırtasiye ve kitaplarla kırsal mahallelerdeki okullarda eğitim gören öğrencileri sevindiriyor.

Çeşitli sosyal medya hesaplarından kendisine ulaştırılan yardım paketlerini, inşaat malzemesi yüklü vinciyle kırsal mahallelerdeki okullara taşıyan Balbal, 4 yılda yaklaşık 250 köyde eğitim gören 15 bin öğrenciye ulaştı.

Balbal, kırsal mahallelerdeki okullarda okuyan çocuklardan etkilenerek sosyal medyada kampanya başlattığını ifade etti.

Kampanyayı 4 yıl önce başlatmasına rağmen çok önemli mesafe aldığını anlatan Koç, "Kampanyayla büyük bir kitleye ulaştım. Projemi ve Van'ın kırsal mahallelerinde yaşayan çocuklarının durumlarını, hikayelerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladım. Kısa bir süre içerisinde Türkiye'nin çeşitli illerinden bize yardım etmek isteyen vatandaşlar ulaşmaya başladı." dedi.

Mesai saatlerinin dışında öğrencilerle vakit harcamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Balbal, şunları kaydetti:

"Çocukların bir ihtiyacını bir eksiğini gidermek beni çok mutlu ediyor. Bu çalışmayı sadece yardım için değil, onları mutlu edebilmek, yüzlerinin güldüğünü görebilmek için yapıyoruz. Ama her zaman köy okullarındaki öğrencilerinin ihtiyaçlarını yeterli seviyede karşılayamıyoruz. Gönlümüz istiyor ki tüm çocuklarımızın ihtiyacını karşılıyalım ama bazen köyde mutlulukla beraber hüzün yaşayarak ayrılıyoruz."

- "Kış gelmeden köy çocuklarına ulaşmalıyız"

Amacının, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım elini uzatmak olduğunu belirten Balbal, şöyle devam etti:

"Bölgemizde yoğun bir kış geçiyor. Bu anlamda çocukların mont ve bot ihtiyacı oluyor. Öğrencilerin ekonomik durumu göz önüne alındığında birçok çocuğumuzun bont ve mont alacak imkanı olmuyor. Bunun için birilerinin bir şeyler yaparak bu çocukların ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Bu anlamda kar yağmadan köy çocukları için mont ve bot kampanyasını başlattık. Gelecek aydan itibaren de gelen mont ve botları çocuklara dağıtmaya başlayacağız. Soğuklar gelmeden ürünleri çocuklarımıza ulaştırmalıyız."

İşinin getirdiği risklere rağmen sınır köylerindeki çocuklara ulaşacağını dile getiren Balbal, "Toplumdaki insanları bu konuda bilinçlendirmeye ve teşvik etmeye çalışıyorum. Bir vinç operatörü olabilirim ama bu çocukların ne zorluklarla mücadele ettiğini biliyorum. Bu anlamda insanların beni gördükten sonra daha fazla yardım etmelerini ve bu çocuklara gönül vermelerini istiyorum." diye konuştu.

Öğrenciler de vinciyle kendilerine yardım paketlerini ulaştıran Balbal'a teşekkür etti./AA

Editör: Haber Merkezi