HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari kent merkezinde Hakkari Belediyesi tarafından "2017 Hakkari Dönüşüm Programı" kapsamında ana yollarda başlatılan içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve drenaj hattı döşeme çalışmalarının sona ermesiyle beraber başlatılan yol asfaltlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Asfaltlama çalışmaların bitirildiği noktalarda vatandaşlar yapılan hizmete sevinirken, diğer yandan bazı araç sahiplerinin şehir merkezinde hız limiti olan 50’i aşarak adeta tehlike saçıyor. Alışı hız yapan sürücüler, vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, yollar kan gölüne dönmeden yetkililerin şimdiden hız tutkunu sürücülere karşı önlem alınmasını istiyor.

“YETKİLİLER ŞİMDİDEN ÖNLEM ALSIN”

Vatandaşlar, yapılan asfalt çalışmalarına sevindiklerini fakat bazı araç sürücülerinin sevinçlerini kursaklarında bıraktığını dile getirerek; “Uzun bir zamanda malum Hakkari’de bir inşaat çalışmaları hakimdi. Ve halen de bazı noktalarda devam ediyor. Aylardır toz ve çamur ile boğuştuk. Çok şükür bu eziyet yavaş yavaş bitiyor. Yıllar sonra kentimiz güzel yollara kavuşuyor ve kentin görünümü değişmiş durumda. Bazı noktalarda İki şeritli şehir içi yolların sadece bir şeridi asfaltlanmış diğer şeridin de ise çalışmalar sürüyor. Bazı noktalarda da iki şeritte asfaltlandı. Ancak bazı araç sürücüleri yeni asfalt yolda hız yapmaya başladı. Bu durum yayalar için tehlike oluşturuyor. Özellikle karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlılar ve çocuklar büyük zorluklar çekiyor. Asfalt sevincimizi bazı sürücüler kursağımızda bıraktı. Şehir merkezi hız limiti 50 olan sürücüler, maalesef hız limitini aşarak, adeta terör estiriyor. Bu kabul edilir bir durum değil. Bu yollarda yaşlısı, çocuğu, kadını herkesimden insan gelip geçiyor. Bazı insanlar var bir anlık dalgınlık ile yola atıyor kendini böyle bir durumda bir sürücünün önüne atlayan bir insan acaba hız yapan sürücüler aracın kontrolünü nasıl sağlayacak.Şimdi tek şeritten ulaşım açıldı. Yarın iki şeritte asfalt yapıldığında acaba neler olacak. Bizler ölümlü trafik kazalarından korkuyoruz. Bu hız tutkunu sürülere yetkililerin şimdiden önlem almasını istiyoruz. Buna isterlerse kasis, isterlerse radar sistemi yada başka bir önlem alınmasını talep ediyoruz. Daha yolun başındayken, kimsenin canına mal olmadan bu önlemlerin biran önce alınmasını istiyoruz.”

“BU GÜZEL YOLLAR KAN İLE KİRLENMESİN”

Bazı sürücüler ise, bazı hız tutkunların asfalt heyecanına geldiğini dile getirdi. Sürücülerin hem kendi hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye attığını dile getiren sürücüler, “ Kentimizde malum asfaltlama çalışması yapılıyor. Uzun bir aradan sonra biz sürücüler biraz rahata kavuştuk. Çünkü altyapı çalışmalarından dolayı şehrin tüm cadde ve sokakları tahrip edilmişti. Altyapı çalışmaları bitmesiyle başlayan asfaltlama çalışmaları bazı noktalarda tek şerit olarak tamamlama aşamasına geldi. Bu sürücüler için çok iyi oldu. Çünkü araçlar biraz rahata kavuştu. Çünkü araçlar bu bozuk yollarda çok büyük zarar gördü. Yolların yapılmasıyla beraber araç yol tutuşu rahatladı. Fakat bazı arkadaşlar bu işi abarttı. Yani merkezde hız limiti 50 olan şehir içi yollarda bunu aşarak hem kendi hayatlarını hemde başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyor. Bu hiç doğru değil. Bütün sürücülerin bu konuda dikkatli olması ve yollarda hız yapmamasını istiyoruz. Bu güzel yollar kan ile kirlenmesin.” Diye konuştular.  

Editör: Haber Merkezi