HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
Vali Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Berkant Yaman ile birlikte Bulvar Caddesi üzerinde bulunan yazıhanesinde ziyaret ettiği Fatih Keskin ve yakınları tarafından karşılandı. Başkan Keskin’e geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Toprak, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.
 
Vali Toprak, ''Son dönemde Hakkâri İlimiz artık huzurlu bir kent olarak Türkiye’nin her yerinde sporumuzla, turizmimizle, festivallerimizle, gençlerimizin il dışına yaptığı ziyaretlerle anılmaktadır. Fakat maalesef geçtiğimiz Pazar günü iki defa olmak üzere Durankaya Belediye Başkanımızın Hakkâri Merkezde bulunan ikametine birinci sefer ses bombası atıldı. İkincinin el yapımı patlayıcı olduğunu değerlendiriyoruz. Tabi Hakkâri’miz adına üzüntü verici bir gelişme. Demokrasi çerçevesinde seçimle gelmiş beldesine, çevresine faydalı olmaya çalışan siyaset yoluyla vatandaşlarının ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çaba sarf eden kimseye karşı zor kullanmayan bir belediye başkanımıza ailesinin bulunduğu evine patlayıcı atılmasını ben burada bütün Hakkârili kardeşlerimizin huzurunda şiddetle kınıyorum. Böyle bahçeye bomba atarak, insanları korkutup yıldırmaya çalışarak bir yere varılmayacağını herkesin bilmesi gerekir. Eğer birisinin bir ideolojisi, bir derdi varsa gelir demokratik ortamlarda bu mücadelesini yürütmeye çalışır. Şiddet yoluyla, patlayıcılar yoluyla, tehdit yoluyla, sözde cezalandırmaya kalkışma yoluyla insanları yıldıracaklarını zannediyorlarsa yanıldıklarını bilmeleri lazım. Başkanımız beraber görev yaptığımız dönem içeresinde devletinin, milletinin, bayrağının, demokrasisinin yanında olmuştur. Her zaman fiziki olarak da darbe gecesi de dâhil olmak üzere ön saflarda olmuştur. Yapması gerekeni yapmıştır. Vatandaşının gücünü de arkasına alarak olması gereken, durması gereken yerde bulunmuştur. Açıklamalarıyla, beyanatlarıyla, fikirleriyle de şiddet uygulayan terör örgütleriyle hiçbir alakasının, irtibatının olamayacağını net olarak göstermektedir. Bu konuda da gerçekten çok cesaretli şekilde devletinin yanında olması gerektiği şeklinde durmaktadır. Ben tekrar bu patlayıcıyı atanları kınıyorum. Emniyetimiz konuya vakıf ellerinde de bildiğim kadarıyla çok ciddi bilgiler var. Bunları değerlendirerek bu olay aydınlatılacak. Böyle üzücü olayların tekrar olmaması için her türlü tedbirler de geliştiriliyor o bölge de bilhassa. İnşallah bundan sonra böyle bir olay yaşanmayacak. Ben bu vesileyle çok değerli Belediye Başkanımız Fatih Keskin’e ve ailesine tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bunu da yapanları, yaptıranları, bu zihniyette olanları da kınıyorum'' şeklinde konuştu.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih KESKİN İse, tek amaçlarının Hakkâri halkına hizmet etmek olduğunu söyledi. Keskin, ''Bizim hizmetten başka bir beklentimiz yok. Bu Fatih Keskin’e değil Hakkâri’nin huzuruna sıkılan bir mermidir. Bu huzur ortamı bazılarını rahatsız ediyor. Ben halkımı ve yöneticilerimi seviyorum. Valimi de seviyorum. Ben Hakkâri halkına layık olduğu hizmeti getirmek için uğraşan yöneticilere yardımcı olmak zorundayım. Bizim amacımız bu. Bunu hiç kimsede bozamaz. Ben yerimdeyim, Valimleyim, yöneticimleyim, bayrağımlayım, devletimleyim, milletimleyim, hizmetimleyim. Hakkâri’nin huzurunu bozacak hiçbir faaliyetin içinde ne bulunmuşum ne bulunacağım. Hakkâri’nin hak ettiği hizmeti yavaş yavaş halk görüyor, günahtır. 20 yıldır perişan olduk. Halkımıza layık olduğu hizmeti yapalım diyoruz. Benim üzerimde bir oyun oynanıyor. İşte Hakkâri’de sevilen biridir, yöneticilerle hareket ediyor, belediye başkanı ile hareket ediyor, Vali ile hareket ediyor, paşa ile hareket ediyor. Bu insanlar Hakkâri’nin huzuru için uğraşıyor. Ben gidip kiminle hareket edeyim. Ben yöneticilerimizle beraberim bundan kimse rahatsız olmasın. Yolumdayım, hizmetimdeyim, bu halkın evladıyım. Halkla devlet arasındaki birlikteliği hayatım boyunca hep sağlamışım bundan sonra da sağlayacağım. Zatıâlinizin buraya kadar gelmesi bizi onurlandırmıştır. İyi ki bizim Valimizsiniz, iyi ki biz siz tanıyoruz. Siz Hakkâri için çalışıyorsanız biz sizinle beraberiz'' dedi.
 
Kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce 7 Eylül 2017 tarihinde Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin’e evinin bahçesine ses bombası, 24 Eylül 2017 tarihinde ise el yapımı patlayıcı atılarak saldırı düzenlenmişti.
 

Editör: Haber Merkezi