Orduevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Toplantıda konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Aralık Cumartesi günü Hakkâri’ye teşrif ederek şereflendireceğini söyledi. 

Bununla ilgili hazırlıklarda bulunduklarını ifade eden Vali Toprak, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ziyaretleri İlimiz için çok faydalı olacak. Biliyorsunuz son bir yıl içerisinde Sayın Başbakanımız da 3 defa İlimizi ziyaret ettiler. 30 civarında da Sayın Bakanımız İlimize geldiler. Hava muhalefeti nedeniyle bir durum olmazsa Cumartesi günü de Sayın Cumhurbaşkanımız İlimize teşrif edecekler. Hakkâri’deki muhabbeti, kardeşliği, dostluğu, kamu kurumlarıyla, vatandaşlarımız, muhtarlarımız, kanaat önderlerimiz arkasındaki karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan ilişkiyi inşallah görmüş olacaklar. Bunun için biz Cumartesi günü gerçekleşecek olan bu ziyareti canı gönülden arzu ediyoruz. Gerek Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızın İlimize gerçekleştirdikleri ziyaretlerde sizlerden gelen talepleri de kendilerine arz ediyoruz.  Allah’a şükür çoğu konu da çözülüyor. O yüzden bu ziyaretler büyük önem arz ediyor. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımız için de bu hafta yoğun şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Buradaki havayı kendi gözleriyle görmesi daha faydalı oluyor. Son ziyaretlerinde Sayın Başbakanımız gidene kadar İlimiz ile ilgili olan memnuniyetlerini tekrar tekrar ifade ettiler. Biz buranın güzel, huzurlu ve insanlarının misafirperver olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Fakat kendilerinin görmesi daha da faydalı oluyor. O manada inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız da kendi gözleriyle Hakkâri’deki bu huzur, barış, kardeşlik ve coşku ortamını görmesini arzu ediyoruz."
 
Zaman zaman muhtar ve kanaat önderleriyle bu tür toplantıları rutin olarak gerçekleştirdiklerini anımsatan Valimiz Sayın TOPRAK, "Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıyı daha da kapsamlı tuttuk. Havanın yağmurlu olmasına rağmen il merkezinde, ilçelerden, beldelerden, köylerden bu davetimize icap ettiniz, hepinize teşekkür ediyoruz. Bir arada bulunmamız bize birliğimizi, bütünlüğümüzü ve gücümüzü gösteriyor. O manada bu toplantıların önemi büyük. Biliyorsunuz güvenlik güçlerimiz yoğun çalışmalar içerisinde. Geçen günlerde Çukurca ve Yüksekova’da sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerinde görevli askerlerimizi ziyaret ettik. Askerlerimiz geçen seneye oranla çok iyi şartlara kavuştu. Güvenlik güçlerimiz 24 saat esasına dayalı olarak teknolojinin son derece üstün sistemlerini kullanarak bizlerin huzuru ve güveni için fedakârca görev yapıyorlar. Son yıllarda İlimizde çok şey değişti. Huzur havasının oluşmasında sizlerin de çok büyük payı var. Hakkâri’de şu anda bambaşka bir imaj var. Bu tek başına olacak bir konu değil, bunda sizlerin ve bütün kurumlarımızın payı var. Bu da bizi çok memnu ediyor. Bir bütünlük içerisinde karşılık sevgi, saygı içerisinde yaşamak bizlere mutluluk veriyor. Bugün sizlerle bir arada bulunmak istedik. Birlikte yemek yiyeceğiz. Bu esnada da görüş bildirmek isteyen, öneride bulunmak isteyen arkadaşlarımıza söz hakkı vereceğiz. Şu anda programımız yoğun bir şekilde devam etmekte. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız gelecek şekilde yoğun bir katılım da bekliyoruz. Zamanla bazı kişilerin yapmış olduğu hatalardan dolayı kapatılan bu güzel imajı da inşallah bu vesileyle silmeyi arzuluyoruz. Hakkâri’nin nasıl olduğunu, insanlarının misafirperver ve cana yakın olduklarını görmelerini çok istiyorum. Programda bir değişiklik olmazsa inşallah Cumartesi günü başta sizler olmak üzere eş, dost ve ailelerinizden yoğun bir katılımın yapılmasını bekliyoruz. Bu vesileyle katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Yemeğin ardından geçilen toplantıda, Hakkari’deki sorun ve taleplerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi