HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
Özel Kardelen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden 20, Özel Beyaz Gelincik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden de 20 olmak toplam 40 engelli öğrenci, Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın evine konuk oldular.
 
Vali Toprak ve eşleri Dr. Funda Toprak tarafından karşılanan öğrenciler, evin bahçesinde oyunlar oynayarak şarkılar söylediler. Bahçedeki hayvanları severek güvercinleri seyreden ve hikâyeler anlatan çocuklar, daha sonra Vali Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte yemek yediler.
 
 Etkinlikle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Cüneyit Orhan Toprak, önceki gün ilde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarını ziyaret ettiğini anımsatarak, "Orada bu güzel gençlerimizi, çocuklarımızı yerinde görme imkânımız oldu. Sohbet esnasında bazı gençlerimizin, çocuklarımız Vali konağını merak ettiklerini ifade ettiler. Bahçede köpek olduğunu duymuşlar onu söylediler, tavşandan bahsettiler. Ben de bu pırıl pırıl gençlerimizi evimize davet ettim. Bugün hep beraber güzel bir gün geçirdik. Hayvanlarla oynadılar, güvercinleri seyrettiler, köpekleri sevdiler. Güzel de bir piknik hazırladık İl Jandarma Komutanımız ve Emniyet Müdürümüzle. Çocuklar top oynadılar, hikâyeler anlattılar, çimenlerin üzerinde yuvarlandılar ve hep beraber güzel saatler geçirdik. Onlar da mutlu oldular, biz de mutlu olduk" şeklinde konuştu.
 
Bir gazetecinin ilk defa Vali konağında böyle bir etkinliğin yapıldığı yönündeki sorusuna ise Vali Toprak, "İlk defasını tam bilememekle beraber bugün bahçemiz olması gereken şenliğe neşeye kavuştu. Bu çocuklar bahçemizde koştukça bahçemizin ve evimizin güzelliği daha da arttı. Onların sesi, neşesi, koşturmaları bize mutluluk verdi. Onun için biz de çok mutluyuz. Sizler de gördünüz renkli saatler yaşadık gençlerimizle, çocuklarımızla. Gözlerinden anladığım kadarıyla onlar da çok mutlu oldular. İnşallah fırsat buldukça bu tür faaliyetlere devam edeceğiz" şeklinde yanıt verdi.
 
Çocuklar ise kendilerini evinde ağırlayan Vali Toprak'a teşekkür ederek güzel bir gün geçirdiklerini ifade ettiler. 
Etkinliğe Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcıları Hasan Ongu ve Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da katılarak öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu. 

Editör: Haber Merkezi