HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Vali Akbıyık, 1827 yılında Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire isimli ilk modern tıp okulunun açılış günü olan 14 Mart, 1937 yılından itibaren ‘Tıp Bayramı´ olarak kutlandığını anımsattı.

Sağlıklı bir yaşam her insanın temel hakkı olduğunu belirten Vali Akbıyık, “Vatandaşlarına yeterli sağlık hizmeti veremeyen ülkelerin gelişmişliğinden söz etmek mümkün değildir. Yaşadığımız çağdaş dünyada ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilmez ve en temel şartıdır.” dedi.

Vali Akbıyık mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “ Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olarak belirlenmiştir. Devletimiz sağlık sektöründe çok önemli reform ve yatırımları hayata geçirmekte, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en üst düzeyde faydalanması noktasında gelişmiş ülkeleri dahi kıskandıran başarılara imza atmaktadır. İlimiz bu noktada değerlendirildiğinde Sağlık Bakanlığınca yayımlanan "Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Sonuç Raporu’nda 5. sırada yer alarak birçok ili geride bırakmıştır.  İlimizde sağlık alanında her daim kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti sunmak amacıyla yapımı devam eden 8 adet yatırımbulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Mart 2019 tarihli ziyaretlerinde müjdelemiş olduğu Hakkari Merkez’e 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Yüksekova Devlet Hastanesi ‘ne 100 Yataklı Ek Hizmet Binası ise yapılacak yatırımlardan sadece birkaçıdır. Elbette sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasında bu tür tesislerin varlığı büyük önem taşısa da insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla mesleklerini icra eden sağlık çalışanlarımızın da üstlendikleri görevi özveri, sabır ve hoşgörü ile yerine getirmeleri oldukça kıymetlidir. “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimiz ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımız ne yazık ki bizleri derinden yaralayan şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Fedakâr çalışmalarıyla her türlü övgüyü hak eden sağlık çalışanlarımızın en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunması amacıyla alınan tedbirlerin yanında vatandaşlarımızın da gereken hassasiyeti göstermesi ve bu münferit olayların sona ermesi bizler için büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle mesai mefhumu gözetmeksizin mesleklerini icra eden başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi