HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de göreve başladığı günden bu yana birinci önceliklerini eğitim olarak belirleyen Vali İdris Akbıyık, kenttin eğitimdeki başarı çıtasını yükseltmek için çalışmalar başlattı.

Eğitimde iyi bir noktaya gelmek amacıyla çeşitli projeler kapsamında çalışmaları hayata geçiren Vali İdris Akbıyık, bu projelerden bir tanesi de "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" oldu. Vatandaşları ve öğrencileri okumaya teşvik amacıyla başlattığı kampanya kapsamında kentteki ve ilçelerdeki birçok okulu ziyaret ederek, kitap okumanın önemini anlattı.

Vali İdris Akbıyık’ın çağrısı üzerine kitap okuma alışkanlığı kazanan ve en çok kitap okuyan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür eşliğinde Vali İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Akbıyık, onlarla bir süre sohbet etti. Kentteki değişik okullardan gelen 15 öğrenciye kitap ve çeşitli hediyeler veren Vali Akbıyık, kitap okuma alışkanlıklarını devam ettirmelerini istedi.

Vali İdris Akbıyık, kentte göreve başladığı günden itibaren "Bir Kitap Bir İnsan Projesi"ni başlattıklarını belirtti.

Proje kapsamında okulları ziyaret edip, öğrencilere kitap okumanın önemini anlattıklarını ifade eden Vali Akbıyık, “Bizim tek gayemiz vatanını seven, milletini seven, gören, araştıran, merak eden idealleri ve hayalleri olan nesiller yetiştirmek. Bunun yolu da hiç şüphesiz ki okumaktan geçiyor. Ülkemizin de, bizim de önceliğimiz her zaman eğitimdir. Bu hedefimize ulaşmanın da en kolay yolunun kitaplardan geçeceğine inanıyorum. "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" kampanyasının da çok geniş kitlelere ulaşarak okuma sevgisini okuma kültürünü aşılayacağını umut ediyorum. Bütün Hakkarililerin, bürokratlarımızın, öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin herkesin gündeminin eğitim olmasını arzu ediyoruz. Başarının, hayatta mutlu olmanın yolu eğitimden, kitaptan geçiyor. Bunu da inşallah Hakkari'de artıracağız ve Hakkari eğitimde hak ettiği yerde olacak” dedi.

Vali Akbıyık'a ziyaretin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçen öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür tarafından ağırlandı. Müdür Gür, öğrencilere Vali İdris Akbıyık'ın tavsiyelerini uymalarını istedi. 

2023 Eğitim Vizyonu’nu göz önünde bulundurulduğunda kitap okumanın öğrencilere birçok kapıyı açacağını ifade eden Müdür Gür, kitap okuyan öğrencilerin sınavlarda daha çok başarılı olduğunu belirtti.

Gür, ziyaretin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

vali-akbiyik-(1)-002.jpg

vali-akbiyik-(2).jpg

vali-akbiyik-(3).jpg

vali-akbiyik-(4).jpg

vali-akbiyik-(5).jpg

c72b0c50-425a-4945-b378-6ed473bd55a3.jpg

8a142850-9131-4d32-b81d-46beae1520f3.jpg

beea40af-aabe-4859-b030-1dd68c44e200.jpg

Editör: Haber Merkezi