HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de öğrenci, öğretmen ve velilerin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim geçirmelerini sağlamak amacıyla "Okul Güvenliği" toplantısı yapıldı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdür Vekili Haluk Baş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

dsc_4051.jpg

“Hakkari’de birinci gündemimiz eğitim olacak”

Toplantıda konuşan Vali İdris Akbıyık, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Hakkari’nin eğitimde hak ettiği yere gelmesi gerektiğinin altını çizen Vali İdris Akbıyık, "Biz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kurtarmak için en iyi şekilde eğitmek zorundayız. Önce kendimizi, çocuğumuzu, ailemizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. O zaman çocuklarımız da kendi mahallesine, köyüne, memleketine, ülkemize, dünyaya birer faydalı insan olarak yetişeceklerdir. Hakkari İlimiz maalesef birçok alanda olduğu gibi geçtiğimiz yıl eğitim alanında da çok iyi durumda değildi. Geldiğimiz günden beri birinci meselemiz eğitim diyerek hazırlamış olduğumuz projeler ve yapmış olduğumuz teşviklerle eğitim kalitemizi yükseltmeye çalışıyoruz. Hakkari Valiliği olarak imkânlarımızın fazlasını eğitime ayırıyoruz. Eğitim uzun soluklu bir iştir, bir süreç. 1-2 yılda sihirli değnekle dokunup halledilebilecek sonuç alınabilecek bir konu değil. Ama bir yerden başlamak gerekiyor. 4 yıl sonra Hakkari’de gerek sınavlarda gerekse diğer alanlarda çocuklarımızın ne kadar mesafe kat ettiğini göreceğiz. Bu sene liseye giriş sınavında ve üniversite sınavında 82’inci sıradan kurtulduk ve 80’inci sıradayız. Tabi buda kötü bir sonuç. İnşallah önümüzdeki yıl daha da aşağılara ineceğiz. Bizim amacımız öncelikle iyi bir yurttaş ve düşünen insanlar yetiştirmek. Bunun için çok çalışmamız, çok okumamız ve hepimizin gündeminin eğitim olması gerekiyor. Yine birinci gündemimiz eğitim olacak, öğrenciler olacak, çocuklar olacak, kitap olacak. Sizlerin de lütfen böyle olsun.”dedi.

dsc_4113.jpg

idris-akbiyik-001.jpg“Eğitim alanında projeler devam edecek”

Hakkari’de eğitim alanındaki projelerin devam edeceğini aktaran Vali Abıyık, “Gerek giyimimiz kuşağımızla gerekse de yaptıklarımızla mutlaka topluma örnek ve yol gösterici olalım. Çocuklarımız fırsat yakaladığında her alanda çok güzel başarılar yakalıyorlar. Sporda, folklorda, sanatta, her alanda güzel başarılar yakalıyorlar. Eğitimde de inşallah bunları yakalayacağız. Mutlaka Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunu okuyalım. Orada Millî Eğitim Bakanlığımız nasıl bir eğitim arzulanıyor hepsini çağdaş ve modern boyutta ortaya koymuş. Bütün okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin bu eğitim vizyonunu okuyarak anlamalarını, önemsemelerini ve bu doğrultuda eğitim öğretim yapmalarını arzu ediyoruz. Mutlaka değişmeliyiz, değişmezsek geri kalırız. Hakkari’de çocuklarımızı daha iyi eğitmemiz gerekiyor. Devlet bu konuda Hakkari’ye ciddi yatırımlar yapıyor. Şuanda 20’nin üzerinde okul ve öğretmen evi inşaatları yapılıyor. Türkiye’nin hiçbir vilayetinde böyle yatırım yok. Bizim yapacağımız işimizi iyi yapacağız. Bu çocuklara önce müfredatı öğreteceğiz. Eğitim alanında projelerimiz devam edecek.”

“Hakkari çocukları hakikaten çok zeki”

Hakkari’de “Her çocuk, bir etkinlik” projesinin hayata geçireceklerini belirten Vali Akbıyık, “Göreve başladığımız günden bu yana başlattığımız “Bir kitap, bir insan” projemizde aynı heyecanla devam edecek. Herkes kitap okuyacak, bir kişiye de okutacak. Kitap insan kadar, insan kitap kadar kıymetlidir. Biz eğitime bu kadar önem veriyoruz. Bundan daha büyük bir önem olamaz. Bu yıl aynı zamanda “Her çocuk bir etkinlik” projesi uygulamaya koyacağız. 70 bin öğrencimiz var. Hepsi en az bir tane etkinlik yapacak. Mutlaka bunu yapacağız. Bizim birinci meselemiz eğitim. Yine beraber fiziki eksiklikleri yada gördüğümüz diğer hususları gidereceğiz. Çocuklarımızı önce Türkiye standartlarına daha sonra dünya standartlarına hep beraber taşıyacağız. Hakkari çocukları hakikaten çok zeki. Zihinleri batıya göre daha taze daha zinde. Gereksiz şeylerle meşgul değil. Bizde bunu vatanımıza, milletimize ve insanlığa kazandırmak amacıyla elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Hakkari’de eğer çok zeki bir çocuk varsa, ileride bilim adamı olacaksa, insanlığa fayda sağlayacaksa bunu ortaya çıkaramıyorsak hesabını ne bu dünyada ne diğer dünyada veremeyiz.” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında öğrenci, öğretmen ve velilerinin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini sağlamak amacıyla okulların yakın çevresinde ve okul güzergahlarında alınacak tedbirler ile öğrencilerin her türlü kötü alışkanlıklardan korunması, onların ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirebilmek için gereken uygulamalar üzerinde duruldu.

Toplantı, görüş ve önerilerin bildirilmesinin ardından sona erdi.

dsc_4059.jpgdsc_4078.jpg

dsc_4086.jpg

dsc_4095.jpg

Editör: Haber Merkezi