HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk ile beraber ilk olarak Halife Derviş Mahallesi Fidan Hanım Caddesi üzerindeki askerlik şubesinin yerine yapılan 5 katlı çok amaçlı 112 Acil Çağrı Merkezi binasında incelemelerde bulundu. Çağrı merkezi binasını gezen Vali Akbıyık, yapılan son çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki eksikliklerin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

dsc_5510.jpgAkbıyık, “Bugün 112 çağrı merkezimizde incelemelerde bulunduk. Burada ilimizdeki sağlık, emniyet, orman ve diğer bütün birimlerin aynı yerde acil çağrı merkezi hizmeti verileceği bir merkezi hayata geçireceğiz. Acil durumlarda, her türlü olağan üstü durumlarda en hızlı şekilde olaylara ulaşabileceğiz. Gerek hasta, gerek güvenlik, gerek orman yangınları olsun her alanda daha hızlı bir şekilde ulaşabileceğiz" dedi.

Vali Akbıyık, 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki yaptıkları incelemenin ardından Biçer Mahallesi’nde bulunan eski HİSAŞ binaları yerine yapılan İş Geliştirme Merkezi’ne (İŞGEM) geçti. Burada yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Akbıyık, ilgililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

"İŞGEM, Hakkari ekonomisine canlılık kazandıracak"

İş Geliştirme Merkezi hakkında konuşan Vali Akbıyık, burada kurulacak olan 34 dükkanlı sosyal tesisin Hakkari ekonomisine canlılık kazandıracağını belirtti.

Akbıyık, "Burada yaklaşık 5 bin metrekare alanda 34 dükkanlı sosyal tesis kurulmuş. Hakkari’de özellikle bu dükkanların kurulması yani iş kurulması ile işsizliğin giderilmesine bir nebze olsun katkı yapacak bir merkez olacak. Burası Doğu Anadolu Projesi (DAP) tarafından finanse edildi. Valiliğimiz, ilimiz Özel İdaresi ve Hakkari Üniversitesi işbirliğinde oluşturulan bir proje tamamen faal duruma geçtiğinde ilimize ekonomik olarak canlılık katacaktır.” şeklinde konuştu. 

dsc_5463.jpg

dsc_5479.jpg

dsc_5482.jpg

dsc_5484.jpg

dsc_5497.jpg

dsc_5499.jpg

dsc_5504.jpg

dsc_5506.jpg

Editör: Haber Merkezi