HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde engelli çocuk ve gençler  için hayata geçirilen “Mutlu Çarşamba” projesi Hakkari’de tüm hızıyla devam ediyor. 

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, "Mutlu Çarşamba” projesi ile Hakkari’deki resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan engelli bireylere yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleştiriliyor. Proje ile basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi gibi sporlarla engelli bireylere spor yapma imkanı sunuluyor. 

Devam eden etkinlikler çerçevesinde Hakkari Kayak Merkezi’ne götürülen 35 engelli kızak ve simitlerle kaymanın keyfini yaşadı. Burada dopdolu bir gün geçirerek eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanan engellilerin mutlulukları ve heyecanları ise yüzlerine yansıdı. 

Aileler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan projenin Hakkari’de de uygulanarak engelli çocuklarına büyük bir mutluluk yaşatıldığını belirttiler. Engellilerin hayatın her alanına kazandırılmasını isteyen aileler, “Onların mutlulukları bizlerin mutluluğudur. Bu güzel projeye sebep olan ve hayata geçiren tüm herkese teşekkür ederiz.”

4-047.jpg

Editör: Haber Merkezi