HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig D gurubunda mücadele eden Hakkâri Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı deplasmanda Şanlıurfa Engelliler Basketbol Takımı ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada gülen taraf rakibini 39 – 32 yenen Sümbül Engelliler oldu.

Galibiyetle ilgili açıklama yapan yapan Sümbül Engelliler Kulübü Başkanı İlhan Ertuş, bu zorlu galibiyetten sonra takımının 3. Lige terfi etme şansını koruduğunu söyledi.

Başkan Ertuş, üç yıldır takımın maddi imkânsızlıklara rağmen büyük başarılara imza attığını belirterek, “İl dışında Hakkâri’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor. Bütün bunlara rağmen, takımda bu çabayı gösteren birkaç sporcumuz işsizdir. Hiçbir destek almadan hem aile geçindiren hem antrenmanlarına katılan engelli sporcularımız var. Yıllardır bu sporu ve sporcuları teşviki adına gitmediğimiz kurum kalmadı. Ama verilen sözlere rağmen, olumlu hiçbir adım atılmadı. Geçen hafta takıma konaklama desteği sağlayan HATSO başkanı Servet Taş ve Forma Sponsoru Nibel İnşaat Firma sahibi Niyazi Ediş’e teşekkür ederiz” dedi.

engelliler-spor-(2).jpeg

Editör: Haber Merkezi