HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürlüğü tarafından Serink Deresi’ne 13 milyon 511 bin TL maliyetle perde duvar örülerek gerek taşkınlıkların önüne geçilmiş oldu, gerekse de şehre güzel bir görünüm kazandırıldı. Daha önce çöpler içinde bulunan dere yatağı ıslah edilerek yapılan perde duvar çalışması ile temiz bir hale getirildi. Ancak yapılan bu çalışma duyarsız vatandaşların gölgesinde kaldı. Dere yatağına sorumsuz şekilde atılan çöp, kül ve çevresel atıklar yüzünden dere yeniden kirletilmeye başlandı.

Halife Derviş Mahallesi ve Aşağı Kıran Mahallesi’nin birleştiği 605. Sokak üzerindeki köprünün bulunduğu noktada pes dedirten görüntüler ortaya çıktı. Dere yatağına dökülen yığınla kül görenleri hayrete düşürüyor. Aynı bölgedeki bir çok noktada da dereye atılan çöp ve çevresel atıklar yüzünden insan sağlığını da tehdit altında. Bu duruma isyan eden çevreci vatandaşlar, sorumsuz bir şekilde bu davranışı yapanlara karşı gerekli uyarıların yapılması ve caydırıcı cezai işlemlerin yapılarak çevrenin bir daha kirletilmemesi konusunda ciddi adımların atılmasını bekliyor.

Bir an önce yetkilerin bu duruma el atmasını istediklerini belirten vatandaşlar, göz göre göre derenin kirletildiğini belirterek; “Serink Deresi maalesef insanların doğa katliamı ile pençeleşiyor. Dere bir çok mahalle içinden geçiyor. Ve bu mahallelerde yaşayan bir çok duyarsız ve sorumsuz vatandaşların dereye attıkları çöp, kül ve çevresel atıklarla kirletiliyor. Bu duruma ne yazık ki her hangi bir caydırıcı önlem alınmış değil. Dereye atılan çöpler hem pis kokulara sebep oluyor, Hem de Zap Suyu’na aktığı için burada yaşayan balık gibi canlıların yaşamını tehdit ediyor. Şuan mahallemizde dereye dökülen kül bir çevre katliamı niteliğinde. Uyarılarımıza rağmen bu duruma devam eden insanlar var. Bu manzaralara bir çok noktada şahit oluyoruz. Yetkililerin bu duruma el atması gerekiyor. Bu bir çevre katliamı ve buna göz yumulmaması gerekiyor.”

ifn_2500.jpg

ifn_2504.jpg

ifn_2340.jpg

ifn_2346.jpg

Editör: Haber Merkezi