HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkâri Belediyesi tarafından şehir girişinden çıkışına kadar olan bölümde kavşak ve bölünmüş yolların orta kısımlarında yeşillendirme çalışmalarına yapılmıştı, bir vatandaş ise kırsaldan satmak için getirildiği hayvanlarını refüjdeki yeşil alanlarda otlatıyor.

Etraftaki araçları göremezden gelen hayvan sahibi muhabirimizin kendisini görüntülemesini şaşkın gözlerle izlemeye devam etti.

 Yol üzerindeki kavşaklar adeta gül bahçesine dönerken çimen ve güllerin hayvanlar tarafından otlatılmasının bir türlü önüne geçilemiyor. Hakkari Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenli olarak sulanan ve bakımları yapılan gül ve çimenlerin duyarsız hayvan sahipleri tarafından yok edilmesiyle belediyenin yeşil alan çalışması yok oluyor.

Hayvan sahibi ise şehirde hayvanları otlatacak alan bulamadığı için refüjde otlatmak zorunda kaldığını hayvanların satmak için getirildiğini hayvan pazarının uzak olduğunu bahane gösterterek hayvanlarını orta refüjdeki yeşil alandan otlatmaya çalışıyor.

Çevre yolu Hakkâri trafiğin en yoğun olduğu karayollarından birisi olmasından dolayı refüjdeki otlayan hayvanlar sürücülere de zor anlar yaşatıyor.

Editör: Haber Merkezi