HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik programını Vali İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık, Van Jandarma Kolordu komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri ve polisler izledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye çıkan Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu, salonda bulunanları büyüledi. Bir yandan erbane eşliğinde birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe parçalar seslendiren Ren-i Hakkari, diğer yandan Hakkari başta olmak üzere Türkiye’nin 7 bölgesine ait halk oyunları gösterisiyle büyük alkış aldı.

rengi-gosteri-(6).jpg

Programda konuşan Vali İdris Akbıyık, Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu’na kültürel gösterileri için teşekkür etti. 

Reng-i Hakkari’nin Türkiye’nin her bölgesini burada her anını kendilerine yaşattıklarını belirten Vali Akbıyık, “Polis Teşkilatının 174. Yıl Dönümü tekrar kutluyorum en kötü günümüz bu akşam gibi olsun. Öncelikle Rengi Hakkari grubuna Yedi İklim Yedi Renk Türkiye’nin her bölgesini bize burada her anını yaşattığı için onlara teşekkür ediyorum. Hakkari bölgemizin kültürünü, güzelliklerini ülkemizin her yerinde tanıtıyorlar bundan dolayı da onları destekliyoruz. Bugün Polis teşkilatımızın 174. Yıl Dönümü inşallah nice 174. Yıl dönümlerini kutlayacağız.  Vatanımızın, milletimizin bekası için hayatımızın her alanında yer alan iç güvenliğimizin şehirlerimizin yılmaz bekçisi polislerimizin gününü kutluyoruz.  İnşallah ülkemizde olduğu gibi Hakkari’mizde de bu huzur ve güven ortamı bundan sonra da devam eder.” diye konuştu.

Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

rengi-gosteri-(2).jpg

rengi-gosteri-(1).jpg

rengi-gosteri-(4).jpg

rengi-gosteri-(3).jpg

rengi-gosteri-(8).jpg

rengi-gosteri-(10).jpg

rengi-gosteri-(11).jpg

rengi-gosteri-(12).jpg

rengi-gosteri-(5).jpg

Editör: Haber Merkezi