HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre temizliği konusunda duyarlılığı arttırmak amacıyla kentte yeni bir adım attı. Kent merkezindeki orta refüjlere çöp bırakılmaması konusunda “Çimlere çöp dökmek yasaktır”, “Çevremizi temiz tutalım” yazılı ağaç temalı uyarı levhaları yerleştiren belediye, vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu. 

Belediye, ilk adımı Sümbül Mahallesi Hakkari-Van Bulvarı üzerindeki refüjlerde başlattı.  Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar, meclis üyeleri ve temizlik işçilerin katıldığı çalışmalarda ilk olarak orta refüj, kaldırım ve yol kenarında bulunan çöpler elbirliği ile toplandı. Daha sonra refüjlere belirli aralıklara “Çimlere çöp dökmek yasaktır”, “Çevremizi temiz tutalım” yazılı uyarı levhaları yerleştirdi.

“Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz”

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak konuşan Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar, kentte başlattıkları temizlik kampanyası kapsamında orta refüjlere çöp bırakılmaması konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla levha bıraktıklarını belirtti.

Yaşar, “Orta refüjler kentimizin en önemli yeşil alanlarından ve ayrıca kent estetiğinin önemli bir parçası. Bu manada çevre temizliği açısından korunması gereken en önemli yerlerin başında geliyor. Tabi bunun temizliğini biz yapmak zorundayız ama hepimizde temiz tutmak için sorumluyuz. Ancak ne yazık ki bu konuda ilimizde orta refüjler bilinçsiz bir şekilde sürekli olarak kirletilmekte, bu nedenle hem bizler bu alanların temizliğini yapmakta zorlanıyoruz hem de buradaki çim ve ağaçlar zar görmektedir. Bizlerde bu konuda duyarlılığı arttırmak adına böyle bir çalışma yaptık. Hakkari Belediyesi olarak herkesi şehir temizliğine karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu şehir hepimizin, hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi.

temizlik-(1).jpg

temizlik-(2).jpg

temizlik-(3).jpg

temizlik-(4).jpg

Editör: Haber Merkezi