HABER: HAKKARİ (ADANOLU AJANSI)

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin düşünüldüğü gibi ya da dışarıda oluşan algı ile hiçbir benzerliğinin olmadığını söyledi.

Hakkari'de çalışma ortamının öğretmenler açısından güzel ve rahat olduğunu belirten Durgun, insanların da cana yakın ve sevecen olduğunu ifade ederek, "Hakkari'de vatandaşlar son derece misafirperverler. Dışarıdan gelen öğretmenlere karşı yaklaşımları olumlu. Buraya gelen öğretmenlerimizin adaptasyon sorunu son derece kısa bir süre içerisinde tamamlanıyor." dedi.

Durgun, 2 yıldır uygulanan sözleşmeli öğretmen politikasının bölgeye can simidi olduğunu, il genelinde görev yapan 4 bin öğretmenden bin 500'nün sözleşmeli öğretmen olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl içerisinde 760 sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Bütün öğretmenler kente gelerek görevlerine başladı. Daha önce atanan öğretmenlerimizin yüzde 70-80'i ağustos ayında yani ilk takvim yılı içerisinde özür grubundan gitmiş oluyorlardı. Geçen yıl özür grubundan 594 civarında öğretmenimiz gitmişti. Bu sene özür grubundan giden öğretmen sayımız 321. Hakkari'ye ilk defa bu yıl özür grubundan 38 öğretmen atandı. Öğretmenlerimizin özellikle burada 6 yıl kalacak olmaları, kendilerini buraya adapte etme noktasında son derece önem taşıyor."

"Hakkari insanını çok sevdim"

Hakkari'de görev yapan Ordulu öğretmen Burcu Öztürk, ön yargıları ile geldiği kentte huzur içinde yaşadığını ve çalıştığını anlattı.

Kentin haberlerde görüldüğü gibi olmadığını anladığını dile getiren Öztürk, şu ifadeleri kullandı: 

"Hakkari'ye geldikten sonra kentin korktuğum gibi olmadığını gördüm. Özellikle insanları çok misafirperver ve cana yakın. Dışarıdan gelene çok saygı duyuyorlar. Ben Hakkari insanını çok sevdim. Hiç korktuğum gibi olmadığını gördüm. İlk başta burada 6 yıl kalacağım için 'nasıl yaparım' diye düşünmüştüm ama şimdi 6 yıl beni korkutmuyor."

"İyi ki gelmişim"

Kente 2 ay önce gelen Antalyalı öğretmen Ayşe Akıncı da Hakkari'yi beklediğinden çok daha iyi bulduğunu ifade ederek, "Zaman içerisinde alışmaya başladım. Memnunum, mutluyum 'iyi ki gelmişim' diyorum." dedi.

Kendi tercihi ile Hakkari'ye geldiğini vurgulayan Akıncı, diğer öğretmen arkadaşlarını da kente davet etti./AA

Editör: Haber Merkezi