HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari kent merkezi Pehlivan Mahallesi Gençlik caddesinde bulunan Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçe duvarında meydana gelen istnitat duvarı çökmesi öğrenciler için tehlikeye davetiye çıkarıyor.
Tehlikenin farkında olmayarak duvarın yıkılan yerini çıkış ve giriş için kullanan öğrencilerin her an duvar altında kalma tehlikesi ile karşıya karşıya kalıyor.

 

Yıkılan istinat duvarının üstüne konulan korkuluklar ise havada  asılmış durumda kalmış ve her gün binlerce öğrencinin geçtiği güzergahtan olmasından dolayı ve öğrenciler bu  tehlike  karşı karşıya.


Yıkılan  istinat duvarının  fark eden velileri ise tepkilerini dile getirirken yıkılan duvarın bir an önce yapılmasını istedi. Duvarın öğrenciler tarafından yol olarak kullanılmaması için herhangi bir önlem alınmadığını ve duvarın yıkılan tarafından öğrencileri uzak tutulacak bir önlem alınmadığını belirten öğrenci velileri bir an önce duvarın onarımının yapılmasını istedi.


Öğrencilerin duvarın yıkılan kısmını yol olarak kullandığını ifade eden öğrenci velileri: '' çocuklarımız bu duvarın yıkılan kısmından okla girip çıkıyorlar. Duvarın üstünde bulunan demir korkuluk ise her an birinin kafasına düşecek durumdadır. Çocuklarımız her teneffüs dışarı çıkıp bu tehlike saçan duvarın altına dolaşıp geziyorlar. Duvarın yıkılmayan kısmı da yıkılabilir ve bir felaket yaşanabilir. Yetkililere çağrıda bulunuyoruz bir an önce bu duvar yapılsın ve çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderebilelim''. Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi