HİKMET TEMEŞ/HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

 46 Yaşında 6 çocuk babası Muhsin Sayın, Hakkari merkezde bir ekmek fırının odunlarını  kırararak ekmek mücadelesine devam ediyor.

Günde yaklaşık çeyrek ton odun kıran Sayın, eline aldığı baltayla giriştiği ekmek mücadelesine sabahın ilk ışıklarıyla başlayıp, akşam karanlığında evinin, ocağının yolunu tutuyor.

Elinden bırakmadığı baltadan dolayı avuçları nasır tutan Sayın, işlerinin her gün yoğun geçtiğini söyledi. Kış bitene kadar odun deposu ile anlaşması olduğunu belirterek, “Sabahtan akşam kadar balta sallayıp odun kırıyorum.

İşimi ellerimde oluşan nasırlara rağmen severek yapıyorum. Ve akşam vakti evime kuru bir ekmek götürüp ailemle paylaştığım zaman yorgunluğumdan eser kalmıyor” dedi.  

Odunculuğun zor olmadığını, sadece sabır istediğini belirten Sayın “Sabahın erken saatlerinde iş başı yapıyorum. Odunları yukarı atmak işi geciktiriyor. Bu işe alışmışım.

Bugün işe yeni başlasam belki zor gelir ama eskiden beri bu işi yaptığım için gözümde büyümüyor.

Kışın 3-4 ay buraya gelerek odun kırıyorum. Yaz aylarında ise odun kış’a oranla fazla kullanılmıyor. Ayrıca odun kırma işi dışında bazen çarşı merkezinde de bir şeyler satarak, aile geçimimi sağlamaya çalışıyorum”

Odun kırma işinin zor olduğunu söyleyen Sayın, sağlık sorunları yaşadığını kaydederek, “ Sırtım da ağrı oluyor genelikle ama başka iş imkanı olmadığı için bende ekmeğimi odun kırarak çıkarıyorum” dedi.

 ilerlemiş yaşına rağmen baltasını elinden bırakmayıp evine ekmek götüren Sayın, hayatla mücadelenin devam etiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. 

 

 

Editör: Haber Merkezi