HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlere il merkezine bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Uzman iletişimci Hülya Dinçel tarafından verilen eğitimler kapsamında muhtarlara protokol kuralları, yazışma kuralları, etkili iletişim ve sorun çözme becerileri hakkında bilgiler verildi.

Verilen eğitimler hakkında açıklama yapan Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve İl Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Murat Koca, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile mahalle ve köy muhtarlarına protokol ve resmi yazışma kuralları hakkında eğitimler verildiğini aktardı.

dsc_2597.jpg

Müdür Koca: "Bu eğitimleri ilçelerde de yapacağız"

Amaçlarının muhtarların protokol ve resmi yazışma kuralları hakkında bilgi sahibi olmaları olduğunu belirten Müdür Koca; “Bizler için muhtarlar çok önemli bir noktadalar. Yereldeki en önemli sorunları ve talepleri sizler belirliyorsunuz ve bunları kamu kurumlarıyla sizler paylaşıyorsunuz. O açıdan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile organize ettiğimiz bu eğitimlerin amacı protokol ve resmi yazışma kurallarına ilişkin bilgi sahibi olmanız. Daha önce planlamak istediğimiz bu eğitimleri seçimler dolayısıyla erteledik. Çünkü muhtarlık görevine yeni başlayan arkadaşlarımızın da bu konuda bilgi sahibi olmaları için şimdi yapmayı planladık. Hakkari merkezde başlattığımız bu eğitimleri ilçelerimizde de yapacağız. Eğitime katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

"Verilen eğitim yerinde bir eğitim"

Sümbül Mahalle Muhtarı Ferdi Aksaç, verilen eğitimlerin yerinde bir eğitim olduğunu belirtti. Eğitimlerde önemli bilgilere sahip olma imkanı bulduklarını anlatan Aksaç, “Mahallemizde muhtarlık yarışını kazandıktan sonra göreve başladık. Bu benim ilk yılım. Görevimizi daha etkili yapabilmek adına yapılan bu eğitim çok yerinde buluyorum. Çünkü bazı konularda hakikaten eksikliklerimiz oluyor. Bu vesileyle vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için resmi yarışmalar hakkında önemli bilgilere sahip olma imkanımız oluyor. Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Muhtarlara yönelik başlatılan eğitimlerin 5 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

dsc_2561-001.jpg

dsc_2574-001.jpg

dsc_2575-001.jpg

dsc_2599.jpg

dsc_2602.jpg

Editör: Haber Merkezi