HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Gupsi Mevkii’nde hayvan pazarına hayvanlarını satmak umuduyla kırsal kesimden kent merkezine getiren besiciler, umduğu satışı gerçekleştiremedi. Hayal kırıklığı yaşayan besiciler, bekledikleri satışı gerçekleştiremediklerini belirtti. 
Kurban pazarında kurban üreticileri bayramın ikinci gününde de hayvanlarını satmak için beklerken ilgisizlikten yakındı. Küçükbaş hayvanların 400 lira ile bin 300 lira arasında satılmaya getirilen kurbanlıkların bakıcısı çok ama alıcının daha az olduğu dile getiren  besiciler, umdukları satışı gerçekleştiremediklerini ifade etti. 

dsc_9124.jpg

Gupsi Mevkii’nde satış yapan Cevdet Aslan, birçok hayvanı satamadığını belirterek, geçen yıllara oranla satışların düştüğünü belirtti.  Aslan,  “'Malın çoğu kaldı, satılmadı. Satışlar çok düşük, haddinden fazla düşük. Zarar etmediysek de para kazanç olayı falan yok. Para kazanamadık. Hayvanların yeniden köyümüze geri götüreceğiz. Sürüye tekrar katacağız. Bu yıl geçen yıllara oranlar satışlar haddinden fazla düşük. Bu sene istediğimiz olmadı. ” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise, bu yıl kurban fiyatların yüksek olmasından yakındı. Fiyatların geçen yıllara göre yükseldiğini dile getiren vatandaşlar, “Piyasada et fiyatların yükselmesiyle bu yıl kurbanlık fiyatlarına yansıdı. Hakkari gibi hayvancılık bölgesinde fiyatların yüksek olması çok düşündürücü. Allah herkesin yardımcısı olsun”  

Editör: Haber Merkezi