HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

İki mahalleyi birleştiren köprü, korkuluğu yıkık dökük olduğu birçok kazaya davetiye çıkarıyor. Işıklandırmanın da olmadığı köprü özellikle gece saatlerine sürücülerin korkulu rüyası haline geliyor.

Virajla birleşik olan köprü, yolun darlığı ve ışıklandırmanın olmaması gibi etkilerin yanı sıra korkuluklarının da olması bölge halkının tepkisine yol açıyor. Geçmiş dönemde ufak çaplı bazı kazaların meydana geldiği, oluşan kazaların da çoğunluğunun köprüde korkuluksuz olmamasından kaynaklandığını ifade eden mahalleli köprüye en azından korkuluk takılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Mahalleli bu köprü eski bir yapı olduğunu geçen yıl yapılan kanalın ardından yetkilerin bu köprünün yenilenmesi içinde başvurduklarını fakat kendilerine her hangi bir dönüş yapılmadığını belirtti.

Özelikle araçların yoğun olarak kullandığı köprü eğitim öğretim sezonun başlamasıyla çocukların tek geçiş olarak bu köprüyü kullandıklarını küçük çocuklar okul gidiş ve dönüşte köprü üzerinden geçmek zorundan kaldıklarını köprünün dar olması ve korkulukların olmamasının adeta ölüme davetiye çıkardığını söyledi.

Konu ile ilgili mahalle sakinlerinden Harun Orhan şunları söyledi:  ‘’ Her gün kullanmak zorunda kaldıkları yıkık, korkulukları eskimiş, dökük köprünün faciaya neden olmadan önlem alınmalı.

Kullanılan köprüden ağır tonajlı araçların da geçtiğini bundan razı olmadıklarını belirten Orhan “Köprü gibi yollarımız da iyi değil, yıkılmış yollardan geçiyoruz. Bu köprüden her gün onlarca araç geçiyor. Her an yıkılabilir ve faciaya neden olabilir, Allah korusun. Okul döneminde buradan öğrenciler yürüyerek geçiyor. Burayı kullanan 4 mahalle var. Bu köprüde bir facia yaşanmadan yapılmasını istiyoruz. Ben bir vatandaş olarak bu durumdan rahatsızım, farklı bir yerde bu durum  olsa buraya Köprü yapılarak korkulukları değiştirildi çözüm bulurlardı. Şu anda burayı kimse görmüyor. Bu yol durumunu yetkililere de söyledik muhakkak gelip yapmaları gerekir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi