Yüksekova Belediyesi ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle kayakçıların daha iyi ortamda çalışması için çalışma başlatıldı. 

Yüksekova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bu kapsamda ilçeye 15 km mesafede bulunan Kamışlı Köyü İlk ve Ortaokulunun yakınında belirlenen 200 metrekarelik alanda kamp eğitim merkezinin temelinin inşaatı için dolgu ve demir bağlama çalışması başlattı. 

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, ilçede her alanda değişim ve dönüşümün devam ettiğini belirtti.

Kayağın Yüksekova için olmazsa olmaz olduğunu belirten Kaşıkçı, "Kayak gençlerimizin en fazla milli olduğu, milli sporcularımızın çıktığı bir alan. Biz de kayak yapan gençlerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarımızı hızlı şekilde yürütüyoruz”

Başkan Vekili Kaşıkçı, “Ayakkabısından, giyimine, diğer malzemelerine kadar temin ediyoruz. Gençlerimizin antrenman yaptığı bölgelerde eksiklikleri vardı. O eksikliklerden birisi de oturup çay içebileceği, kıyafetini değiştirebileceği ve ihtiyacını karşılayacak bir alandı. Yüksekova Belediyesi ile federasyon kaynaklarıyla birlikte buraya güzel bir tesis yapalım istedik.  Çocuklarımız hem orada düzenli şekilde kayağını ve antrenmanını yapsın hem de otursun çayını içsin, dinlensin, kıyafetini değiştirsin düzenli şekilde evine gelsin istedik. Bu iki kurumumuz el ele verdi. Gençlerimizin daha iyi ortamlarda spor yapmasına yönelik daha güzel bir Yüksekova için el ele verdik. Karşılığında da güzel bir tesis ortaya çıkacak. Kamışlı bölgesindeki sahamızın alt yapısına ilişkin çalışmalarımızı başlattık. Önümüzdeki günlerde onlar tamamlanınca da üst yapı için malzemelerimiz gelecek, montajları her şeyi bitecek. ve gençlerimiz bu sene kar yağdığı zaman güzel bir şekilde, güzel bir ortamda antrenman yapacak ve dinlenecek. Bu alanda daha çok milli sporcu çıkarmayı hedefliyoruz. 200 metrekarelik kapalı alan olacak. Soyunma odalarından, duşlarına gençlerimizin antrenman sırasında ihtiyaç duyduğu tüm birimler orada olacak ve gençlerimiz bu alanda dinlenme şansına sahip olacak." dedi.

Editör: Haber Merkezi