HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valiliği İl Koordinasyon Merkezi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında kentteki kamu personellerine yönelik “Kamu İhale Mevzuatı ve Uygulamaları” hakkında bilgiler verildi.

Valilik Konferans Salonu’nda verilen bilgilendirme eğitimlerine 50 kamu personeli katıldı.

Mali Hizmetler Uzmanı Murat Karasu’nun verdiği eğitimlerde “Kamu İhale Mevzuatı ve Uygulamaları” hakkında detaylar anlatılırken, uygulanacak esas ve usuller hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve İl Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Murat Koca, seminere katılan personellerin alacağı eğitimle mevzuatın iyi bilinmesinin ve uygulamadaki hataların ortadan kaldırılması için önem arz ettiğini belirtti.

Eğitimlerin 5 gün süreceğini vurgulayan Müdür Koca, “Kamu İhale Mevzuatı ve Uygulamaları” eğitimimiz İl Koordinasyon Merkezimiz ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile gerçekleştiriyoruz. Burada kamu personellerimize 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,  4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve bağlantılı diğer mevzuat hükümleri ve uygulamaları, muhasebeleştirme ve satın alma kuralları hakkında bilgiler veriyoruz. Verdiğimiz eğitimler 5 gün boyunca devam edecek.” dedi.

dsc_2767.jpg

dsc_2794.jpg

dsc_2769.jpg

dsc_2771.jpg

Editör: Haber Merkezi