HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Sümbül Mahallesi Kantar mevkiinde yaşayan kadınlar, alt yapı nedeniyle tahrip edilen yollardan kalkan tozdan dolayı evlerinde oturamadıklarını belirterek, Hakkari –Van Karayolu’nu çift şeritli olarak trafiğe kapattı.

Uzun araç kuyruğunun yaşandığı protestoda kadınlar, ellerine aldıkları tava ve tencerelere vurarak araç geçişlerine izin vermedi.  Olayın öğrenilmesiyle beraber protestonun yaşandığı noktaya zıhlı araçlarla polis geldi. Protestocuların yaptığı eylemin yasadışı olduğunu ve yolu trafiğe açmalarını isteyen polis, vatandaşlarla yapılan görüşmelerin ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

Polislerin vatandaşlarla yaptığı görüşmenin ardından bölgeye Toplumsal Olaylara Müdahele Aracı (TOMA) sevk edildi. Toplumsal olaylara müdahale etmek için kullanılan TOMA aracı bu sefer yolu baştan sona sulayarak vatandaşların yüzünü güldürdü.

Yetkililerden çalışmalara hız verilmesini isteyen vatandaşlar, evlerinde artık tozdan dolayı oturamadıklarını söyledi.  Çocuklarının evlerinde hapis yaşadığını, çıkan çocukların da tozdan dolayı hastalandığını belirten kadınlar, bu durumun artık çekilmez hal aldığını söyledi.

Öte yandan bazı araç sahipleri de protestoculara destek verdi. Kenttin şantiye alanına döndüğünü dile getiren sürücüler, çalışmalardan dolayın kentin tüm yolların tahrip edildiğini artık araçlarının kullanamaz hale geldiğini söylediler.

dsc_7792.jpg

dsc_7790.jpg

dsc_7794.jpg

dsc_7812.jpg

dsc_7807.jpg

dsc_7799.jpg

dsc_7795.jpg

Editör: Haber Merkezi