HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Atatürk Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan kısa bir belgesel izletildi. Program, İstiklal Marşı’nın on kıtası video gösterimi, öğretmenlerin sahne aldığı tiyatro gösterisi ve koronun seslendirdiği türküler ile devam etti. 

Törene katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Toprak, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 97. Yılını kutlamanın büyük onurunu yaşadıklarını belirterek, “İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 97. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve vatan, bayrak uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum" dedi. 

Vali Toprak’ın konuşmasının ardından  “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” kapsamında “İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması”nda birinci olan Ahmed-i Hani Ortaokul öğrencisi Havin İhtiyatoğlu’na ödülünü Vali Cüneyit Orhan Toprak, İkinci olan Cengiz Topel Ortaokulu öğrencisi Umre Ela Tatlı’na ödülünü Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Umut Öztürk, üçüncü olan Şehit Selahattin Ortaokulu öğrencisi ödülü ise Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim verdi. 

Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Umut Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

ifn_3166.jpg

ifn_3195.jpg

ifn_3210.jpg

ifn_3220.jpg

ifn_3226.jpg

ifn_3249.jpg

ifn_3252.jpg

ifn_3257.jpg

ifn_3259.jpg

Editör: Haber Merkezi