HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

 Eş Genel Başkan Pervin Buldan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, İstanbul milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Muazzez Orhan ve HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu ile birlikte Hakkari’ye geldi.

Buldan ve beraberindekileri Çiftlik Mevkiinde Hakkari milletvekili Sait Dede, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri ve vatandaşlar karşıladı.

Çarşı merkezinde yürüyen Buldan ve beraberindekiler davul zurnalar ve vatandaşların alkışları arasında HDP il binasına geçti. Burada partililer ile bayramlaşan Buldan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu bayramda Hakkari’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Buldan, partinin Eş Genel Başkanı olarak ne zaman bir Hakkari programı çıksa gönüllü olarak kente gelmek istediğini söyledi.

Uzun süredir bayramları buruk bir şekilde geçirdiklerini söyleyen Buldan, bu bayramın çok farklı bir bayram olduğunu belirtti ve ekledi, “Uzun yıllardır hep bayramları buruk geçirdik Acının, gözyaşının ölümlerin yaşandığı bayramlar geçirdik. Bu bayram diğer bayramlardan biraz daha farklı umutların cesaretin, sevincin, geleceğe dair umutların, beklentilerin yüksek olduğu bir bayramı karşılıyoruz.

Uzun yıllar bayramları hep tecrit koşulların karşıladık. Ama bu bayram büyük bir direniş sayesinde, sizin seçtiğiniz milletvekiliniz Sevgili Leyla Güven’in başlatmış olduğu ve 200 gün süren açlık grevleri neticesinde tecritin kısmen de kırıldığı, kaldırıldığı bu dönemin bayrama denk gelmesi bizler için anlamlıdır.

Şuanda Leyla Güven ve onunla birlikte açlık grevinde olan bütün arkadaşlarımız bizlerle birlikte aynı sevinci aynı mutluluğu yaşıyor ve paylaşıyorlar. Leyla Güvenle başlayan bu direnişin sonunda verilen bu büyük mücadeleyle birlikte aslında bizlerin birçok şeyin başarılabileceğini sinyalleri de verilmiş oldu.

Evet demek ki istersek, büyük bir cesaret gösterirsek bizler her şeyin üstesinden gelebiliriz” HDP’nin 31 Mart yerel seçim stratejisinin kısmen başarılı olduğunu ifade eden Buldan, “31 Mart seçimlerinde ki stratejimiz de kayyumları göndereceğiz, batıda AKP’ye kaybettireceğiz demiştik. Bunu kısmen yaptık değerli arkadaşlar. Kaybettiğimiz yerleri de elimizden zorbalıkla aldılar. Özellikle Şırnak, Şemdinli, Çukurca ve diğer illerin ilçelerini yaptıkları hilelerle, usulsüzlüklerle gasp ettiler, halkın elinden aldılar. Belki buna Hakkari’de güçleri yetmedi ama diğer yerlerde büyük oyunlar oynadılar. Ve halkımızın iradesini bir kez daha gasp ettiler.

Fakat bizlerde 31 Marttaki seçimlerde AKP’ye ders verdik. Sen Kürtleri yok sayarsan, sen Kürtleri inkar edersen, Kürtlerin milletvekillerini cezaevine koyarsan, belediye eşbaşkanlarını cezaevlerinde rehin alırsan, belediyelere kayyum atarsan Kürtler ve demokrasi güçleri sana ders verir. İşte biz bu dersi 31 Martta tüm Türkiye’ye gösterdik. Bunun gururunu yaşıyoruz” dedi. Hakkari’den 23 Haziran İstanbul seçimleri için destek isteyen Buldan, “Önümüzde önemli bir tarih var. 23 Haziran İstanbul seçimleri. İstanbul seçimleri bizler açısından önemli bir seçimdir. Biz İstanbul seçimlerine gasp edilen Şırnak belediyesini ve bir çok ilçeyi alanlara ders olsun diye 23 Haziranı dört gözle bekliyoruz.

 İstanbul’da AKP ve MHP’nin adayı kaybetsin, demokrasi güçleri kazansın diye 31 Martta ki tavrımızı 23 Haziranda da aynısını hayata geçireceğiz. İstanbul’da yaşayan tüm halkların tercihi olan demokrasi güçlerinin adayını desteklemek için var gücümüzle çalışacağız.

Eş Genel Başkanları olarak tüm partili arkadaşlarımız ile kadrolarımızla birlikte İstanbul’a çıkarma yapacağız. 23 Hazirana kadar gece, gündüz çalışacağız. Durmadan, uyumadan, yemeden ve içmeden çalışacağız ki AKP’ye kaybettirelim. Bunun için İstanbul’da akraba, arkadaş, tanıdık kim varsa ulaşın ve 23 Haziranda sandığa giderek demokrasiye sahip çıkmalarını isteyin. İnşallah 23 Haziranda bizler kazanacağız, demokrasi kazanacak” diye konuştu.

HDP il binasında vatandaşlar ile bayramlaşan Buldan ve beraberindekiler, ardından Hakkari Belediyesi’ne geçerek, eşbaşkan Cihan Karaman ve yeni yönetimin bayramını kutladı, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman ise makamında kabul ettiği Buldan ve beraberindekilere Hakkari ziyareti için teşekkür etti.

Karaman, ziyaretin kendilerine büyük bir güç ve moral verdiğini sözlerine ekledi.

2-079.jpg

 

3-067.jpg5-032.jpg

4-059.jpg

 

 

Editör: Haber Merkezi