HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hayata geçirilen proje ile Türkiye'nin önemli bir eşiği daha atlayarak dünya devleri arasında "Biz de üretimde varız" mesajı verildiğini ifade eden Taş şunları söyledi

 ‘’Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında, start alan dün ilk defa Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile tanıtımı yapılan Türkiye'nin 60 yıl sonra ilk defa üretimine başlanan TOGG Türkiye Otomobili ülkemizdeki tüm insanlarımızı heyecanlandırdığı gibi bizler TOBB camiasının birer fertleri olarak hepimizi gururlandırmıştır. TOGG'un Türkiye'nin Otomobilinin tanıtıldığı "Yeniliğe Yolculuk Buluşması" ve Bilişim Vadisi resmi açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kabine üyeleri, sivil toplum kuruluşlarıyla sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımıyla Gebze'de gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOGG Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, Türkiye'yi yarım asırlık hayaline kavuşturacak dev bir adım atıldığını dile getirerek, "2017'de TOBB Genel Kurulu'nda, Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir çağrı yapmış ve bu işi bizim üstlenmemizi istemişti. Biz de yola çıktık ve babayiğitlerimizi bir araya getirdik. Rabbimize şükürler olsun, verdiğimiz sözün arkasındayız.

Bu vatanın bir evladı olarak gurur duyuyorum. Bu işi başaran Türk özel sektörü adına şeref duyuyorum. TOBB'un 2017 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilen genel kurulunda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yerli otomobilin yapımı için TOBB Başkan'ı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından  söz verilerek yerli otomobil üretimi çalışmaları TOBB öncülüğünde başlatılarak bugüne gelinmiş dün gerçekleştirilen muhteşem törenle Türkiye'nin otomobili tanıtılmıştır.

 Türkiye'nin Otomobili’nin sadece yerli marka araba üretmek anlamına gelmediği gibi "Bir otomobilden daha fazlasıdır, teknolojik dönüşümdür, dijital ekonomiye geçiştir, tek başına 20 bin ilave istihdamdır, 7,5 milyar dolar daha az cari açıktır, gayri safi milli hasılaya 50 milyar dolar katkıdır. Yani Türkiye'nin Otomobili yeni bir meydan okumadır." Zorlu Holding, Anadolu Grubu, Türkcell ve BMC tarafından oluşan konsorsiyum ile üretilen yerli otomobil TOGG Türkiye Otomobilinin ülkemize kazandırılmasında Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere TOBB Başkan'ımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na emeği geçen her kese şükranlarımızı sunuyoruz.’ ’dedi.

Editör: Haber Merkezi