HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari  Belediyesi yol, kaldırım ve refüj çalışmalarının tamamlandığı bulvar ve caddelerde yeşillendirme çalışmaları kapsamında merkez Bulvar caddesinden ve Cumhuriyet  caddelerinden orta refüje şimşir agacı ve yapay çimle yeşilendiriyor.
Hakkari Belediye Başkanlığının başlattığı 2017 Dönüşüm Programı kapsamında kent genelinde asfalt, orta refüj, istinat duvarları ve kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor.

Belediye hizmet binası önünde başlatılan Peyzaj çalışmaları ise çarşı merkezine ayrı bir güzellik kattı. Oturakların yerleştirildiği ve etrafın yeşillendirildiği belediye binası önü yapılan çalışmalarla muhteşem bir görünüme kavuştu.
Başlanan ağaçlandırma çalışmalarının, bu yıl Şenler otelinin bulunduğu noktaya kadar devam edeceğini belirten yetkililer  geriye kalan orta refüj ve kaldırımlarından gelecek yıl tamamlayacaklarını belirtti.


Açıklamanın devamında ağaçlandırma işleminde ilk etapta refüje kırmızı toprak serileceği belirtilerek, "Açılan çukurlara ağaçların daha sağlıklı bir şekilde yeşermesi ve toprağın kalitesinin artırılması için ponza taşı döküldü. Bu işlemden sonra saksı içinde bekletilen ağaçların dikim işlemi, kuruyan yaprak ve dallarının budanmasının ardından gerçekleştirildi. Görünümün daha estetik ve simetrik olması için orta refüj genişliği metrelerle hesaplanarak dikilen ağaçlara açılan çanaklardan can suyu verildi.

Ağaç dikiminin tamamlanmasının ardından orta refüje tekrar kırmızı toprak serilecek, ağaçların daha sağlıklı büyümesi için harmanlama ve toprak tesviyesi yapılacak." denildi.
Ağaç dikiminin yanı sıra kaldırımlardaki sulama tesisatı çalışmasının da ekipler tarafından tamamlandığı aktarılan açıklamada, "Ağaç dikimine paralel olarak, orta refüjlerde ise sulama sistemi çalışmalarını sürdürüyor.

Su tesisatlarının tamamlanmasıyla birlikte orta refüj ve kaldırımlarda yer alan ağaçlar, damlama sistemiyle sulanacak. 

Editör: Haber Merkezi