HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 03-04 Ocak’ta Hakkari Kayak Merkezinde yapılan Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği yarışmasına 5 kulüpten 90 sporcu katılmıştı. Yapılan kayak yarışmasında dereceye giren 28 sporcu Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ndeki kayak yarışmasında Hakkari’yi temsil etmeyi hak kazanmıştı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından organize edilen kayak yarışması için Erzurum’a giden Hakkarili kayakçılar, A Gurubu elemelerinde 15 ilden gelen 300 sporcunun katıldığı yarışmada büyük başarı elde ettiler.

Birinci gün slalom yarışmasında Dilan Akmaz ve Huleyfe Çiftçi birinci olurken, Gönül Kaya ikinci, Sefer Alkan ise üçüncü oldu. İkinci gün yapılan büyük slalom yarışmasında ise Dilan Akmaz, Huleyfe Çiftçi ve Sefer Alkan birincilikle yarışmayı tamamlarken, Gönül Kaya ise ikinci oldu. Erzurum’daki yarışmalarda büyük başarı göstererek 9 madalya ile kente dönen Hakkarili kayakçılar, bu başarı ile birlikte A2 Ligine yükselmiş oldu.

Sporcularımız önemli bir başarı elde etti

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, 5 birincilik,  2 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere 9 madalya kazanıp kentte dönen kayakçılarının önemli bir başarı elde ettiğini belirtti.

Hakkari’de kayak sporuna yönelik yapılan yatırımlarla daha iyi sporcuların yetiştirileceğini belirten Güldal, “Hakkari Kayak Merkezi’mize yeni telesiyej tesisi kuruyoruz. Bu çalışmalarımız bittikten sonra Hakkari’de çok daha iyi kayakçıları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hakkarili gençlerinde bu potansiyel var. Bize düşen onların önünü açmak. Ve inanıyoruz ki Milli Takıma sporcu vereceğiz. Erzurum’da yapılan yarışmalarda 9 madalyayla kentte dönen kayak antrenörümüz Sabri Demir ve sporcularımızı canı gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dilerim”

kayak-yarismasi-(3)-002.jpg

kayak-yarismasi-(4)-001.jpg

kayak-yarismasi-(7).jpg

kayak-yarismasi-(9)-001.jpg

kayak-yarismasi-(8)-001.jpg

kayak-yarismasi-(2).jpg

Editör: Haber Merkezi