HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkâri merkez Halife Derviş Mahallesi'nde bulunan ek hizmet yerleşkesinin bin 500 metrekarelik kapalı alanında oluşturduğu çocuk oyun ve kültür merkezini hayata geçirdi. Değişik okullardan kademeli bir şekilde getirilen çocuklar, oyun merkezinde oynamanın sevincini yaşadılar. Belediye görevlilerinin nezaretinde turnikelerde geçirilerek içeri alının çocuklar, yine görevliler himayesinde burada eğlenmenin keyfini çıkarıyorlar.

Çocuklarla beraber gelen yetişkinler ise, kütüphane kısmında kitap okuyarak zaman geçirdiler. Kitap okumaya gelenlere görevliler tarafında çay ikramı yapılmaktadır.

Hakkârili çocuklar ise belediyenin kendilerine böyle bir imkân sunmalarından memnun olduklarını söyledi.

Aileler ise Hakkâri Belediyesinin kendi çocukları için böyle bir merkezin kurulmasından oldukça memnun olduklarını Hakkâri gibi sosyal aktivitelerin az olduğunu kentte böyle bir merkezin Hakkâri Belediyesi tarafından hayata geçirmesi kendilerini çok mutlu ettiklerini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Demir isimli vatandaş kendi çocuğunu boş zamanlarından buraya getirdiğini çocuğunun eğlenirken kendisinin gönül rahatlığıyla onların eğlenmesini izlediğini söyledi.

Demir: ’Bizler ancak böyle bir merkezinden ancak batı illerinden görürdük ama belediyemiz bizim için böyle bir merkez kurdu bu da hem bizi özelikle çocuklarımızı çok sevindirmiş durumdan.

Kardeşinin oyun salonuna getiren Zehra Sayın isimli vatandaştan şunları söyledi. Hakkâri’de özelikle kış mevsimi uzun geçiyor bu da çocuğun evden sıkılmasına neden olmaktadır.

Hakkâri’de oyun merkezinin belediye tarafından açılmasından sonra çocuklar artık istediği zamandan bu oyun merkezine gelerek güzel zaman geçirmektedir.

Sayın: ‘’özelikle 3-6 yaş gurubu arasından çocukların burada çok güzel zaman geçirdiğini söyleyerek kardeşinin hemen her hafta bu oyun merkezinden gitmek istediğini değişik oyuncaklarla ve arkadaşlarıyla bolca vakit geçirmek istediğini söyleyerek çocukların mutlu olmasını kendilerini de çok mutlu etmektedir.

Son olarak mahalle sakinlerinden Sayın ve Demir kendi çocukları için böyle bir ortamın oluşturmasından emeği geçene özelikle Belediye Başkanına teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi